Гоненията против Църквата в Украйна продължават: разколници опитват да превземат православен храм

Гоненията против Църквата в Украйна продължават: разколници опитват да превземат православен храм
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    07.09.2024
  • Сподели:

В Киевска област в град Боярка привърженици на религиозна структура, наречена „Православна църква на Украйна“ (ПЦУ), се стремят да превземат Покровския храм на каноничната Украинска православна църква (УПЦ). Това съобщи Първият казашки телевизионен канал.

 

 

 

 

В тези минути храмът на УПЦ се превзема. Информирани сме, че в момента се извършва рейдерско превземане на Покровския храм на УПЦ в град Боярка, Киевска област“, ​​се казва в съобщението.

Телевизионният канал акцентира върху факта, че енориашите и духовенството на Покровската църква на УПЦ призовават всички православни граждани да защитят светинята.

Изданието отбелязва, че привържениците на разколническата структура са блокирали всички подходи към светинята и се опитват да разбият ключалките.  Помагат им въоръжени мъже. Православието и Църквата в Украйна са подложени на репресии и гонения от страна на престъпния киевски режим, а Европа и така нареченият цивилизован свят си затваря очите за това. Широк обществено-политически резонанс и осъждане на действията на киевския режим идват от България, която въпреки натовската окупация и агенти на влияние на САЩ във властта отстоява православието и Църквата.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа