Путин започна операция „Отмъщение“ в Курска област

Путин започна операция „Отмъщение“ в Курска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2024
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин започна операция "Отмъщение". Това се случва дни след като руският президент обеща "достоен отговор" на украинското нахлуване в Курска област.

В отговор руските военни кореспонденти започнаха да разпространяват видеоклипове и снимки, показващи унищожена украинска военна техника и убити войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), пише германското издание Bild.

Според Юлиан Рьопке, експерт по анализ на данни с отворен код, Украйна използва 200-300 военни превозни средства и няколко хиляди войници в района на Курск. Руските сили са успели да обезвредят около 30-40 украински превозни средства, което е около 10% от техниката.

Отмъщението все още не е донесло на Русия значителен успех. През последните няколко дни украинските войски допълнително разшириха присъствието си в Курска област, като от 14 август насам са превзели поне четири населени места.

По данни на руското Министерство на отбраната руските сили са успели да отвоюват само едно село. Рьопке добавя, че Русия продължава да придвижва подкрепления към Курск, като вкарва войници дори от отдалечени региони като Калининград, Мурманск и Грозни. Така операция "Отмъщение" едва започва.

 

Станете почитател на Класа