Руската армия удари бойци от ВСУ, насочващи се към Курска област

Руската армия удари бойци от ВСУ, насочващи се към Курска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2024
  • Сподели:

В Кривой Рог руската армия нанесе удар по части на украинските въоръжени сили, които трябваше да отидат в Курска област, съобщи координаторът на проруската Николаевска съпротива Сергей Лебедев, цитирайки свои колеги.

 

 

 


Тази нощ, вероятно в рамките на час ракетната система «Искандер-М» нанесе два удара в района на станция «Червоная» близо до Криворожстал. Сирените не работеха.

«Първоначално имаше един мощен удар, след това много малки, видимо се случи силна детонация. След това всичко се повтори, но детонацията беше по-силна от първата. Жителите на Кривой Рог чуха многобройни взривове и видях пожар», съобщи Лебедев.

По негови данни след първия взрив на мястото са били изпратени голям брой линейки. След тяхното заминаване бил нанесен вторият удар, след който потеглили нови линейки на Спешна помощ.

Съобщава се, че са поразени склад с боеприпаси и влак с военна техника, който бил натоварен. Личният състав, който заедно с техниката е трябвало да отиде на фронтовата линия в района на Курск, беше ликвидиран, заключи Лебедев.

Станете почитател на Класа