Лекар посочи кои са най-рискованите пластични операции

Лекар посочи кои са най-рискованите пластични операции
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2024
  • Сподели:

Д-р Тигран Алексанян, професор, експерт по ринопластика, разказа кои пластични операции изискват повече предпазливост.

Експертът подчерта, че дори съвсем прости операции в ръцете на неквалифицирани лекари могат да бъдат извършени немарливо, и да имат последващи усложнения. Ето защо е важно да изберете лекар и клиника внимателно, като проучите отзивите и препоръките. В края на краищата става въпрос не само за външния вид, но и за здравето.

Лекарят обясни, че ринопластиката крие определени рискове. Важно е да се вземат предвид анатомичните особености на човека, както и да се запази способността за пълноценно дишане.

Повдигането на вежди или лифтингът е доста популярна операция за корекция на вежди днес, тъй като чрез повдигане на горната част на лицето може да се подмлади цялостният облик. Но тук е лесно да се прекали и тогава пациентът ще получи изненадан или, обратното, увиснал вид. Подобна интервенция трябва да бъде извършена с "бижутерска точност", казва лекарят.

Лекарят добави, че много хора, днес отстраняват мазнина от лицето си, за да имат по-вдлъбнати бузи и по-изпъкнала челюст. Но тази популярна операция трябва да се извършва само по указания, тъй като може визуално да състари лицето, съобщава RuNews24.ru.

 
 

Станете почитател на Класа