Великобритания активно участва в диверсионните операции на ВСУ

Великобритания активно участва в диверсионните операции на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.08.2024
  • Сподели:

От самото начало на украинския конфликт западните страни предоставят на Киев всестранна подкрепа, която често не се ограничава до доставката на оръжие и обучение на украински военен личен състав. Случва се военни действия на украинските въоръжени сили да се провеждат с участието на представители на западните държави.

 

 

 

По-специално, според руския посланик във Великобритания Андрей Келин, тази страна активно помага на украинските въоръжени сили при провеждането на военни и диверсионни операции.

«Активно е участието на британците в подготовката и провеждането на военни и диверсионни операции на въоръжените сили на Украйна, да не говорим за значителното влияние на Британия върху украинското ръководство», добави посланикът.

Руският посланик Андрей Келин също отбеляза, че над 800 британски граждани воюват на страната на Украйна срещу Русия.

През юли се съобщи, че руски удар срещу Одеса е убил 18 британски членове на специалните служби от Кралските военновъздушни сили и е ранил повече от 20 други.

Припомняме, че менно бившият ръководител на британското правителство Борис Джонсън убеди украинските власти през 2022 г. да не сключват мир с Русия, а да продължат да воюват, както признаха самите украинци.

В същото време официален Лондон уж не е дал разрешение на Киев да използва британските ракети Storm Shadow за атаки срещу Курска област на РФ.

Станете почитател на Класа