Руските войски настъпват

Руските войски настъпват
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.07.2024
  • Сподели:

След освобождаването на Прогрес руската армия продължава да напредва в Покровско направление. Настъплението се осъществява в няколко участъка едновременно, включително по протежение на железопътната линия, която води от Прогрес до Новогродовка и Покровск.

 

 

 

През последните 24 часа руските войски настъпиха на дълбочина до 1 км с ширина на фронта около 2 км северно от село Желанное. Селището е от градски тип и е разположено на двата бряга на река Кривой Торец.

В непосредствена близост до границите на споменатото селище от градски тип е железопътната гара Желанная, където са разположени части на въоръжените сили на Украйна, включително отстъпилите със загуби от Прогрес и близките населени места, освободени от руските въоръжени сили.

Общо през изминалото денонощие руските войски в Покровско направление овладяха около 3,6 квадратни км територия, продължавайки настъплението по магистралата до Гродовка и Мирноград и по железопътната линия до Новогродовка и Покровск.

Настъпление се извършва и в други участъци на фронта в ДНР, включително по посока на пътя Угледар-Маринка, както и в района на Красногоровка, над който украинските въоръжени сили като цяло вече са изгубили контрол.

 

 

 

Станете почитател на Класа