Арт директорът на Олимпиадата за трансджендър пародията на „Тайната вечеря“: Всеки трябва да се чувства приобщен

Арт директорът на Олимпиадата за трансджендър пародията на „Тайната вечеря“: Всеки трябва да се чувства приобщен
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.07.2024
  • Сподели:

Гнусният педал Томас Джоли, художественият директор, отговорен за церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж,се опитада защити трансджендър пародията на „Тайната вечеря“ с обяснението, че всеки трябва да се чувства приобщен. Сцената с трансджендърите беше посрещната с масова вълна от критики в социалните мрежи, които я определиха като обида към 2,4 милиарда християни по целия свят.

Художественият директор, отговорен за церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, говори за „красивата отговорност“, която носи като „човек на изкуството“.

Джоли получи масова критика за пародията на „Тайната вечеря“, в която драг кралици седяха на маса, имитирайки Исус Христос и неговите ученици, извършващи свещения ритуал.

Зрители и религиозни власти остро осъдиха представянето, както и други спорни действия. Докато организаторите се опитаха да се оправдаят, че сцената е имала за цел да привлече вниманието към абсурдността на насилието, мнозина твърдят, че тя осмива християнството.

Много потребители в социални мрежи написаха, че провокативният акт, включващ драг кралици, пресъздаващи Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, е обиден за християните по света.

„Това е възмутително. Стартирането на вашето събитие чрез замяна на Исус и учениците му с драг кралици е неприемливо,” написа Клинт Ръсел, водещ на подкаста Liberty Lockdown в социалната мрежа X. „С 2,4 милиарда християни по целия свят Олимпийските игри изпратиха ясно послание, че те са нежелани“, добави той.

„Как се пише шоу, в което всеки в един момент се чувства представен и част от това по-голямо нещо, това по-голямо „ние“? За един артист е красива отговорност“, каза Джоли.

„Това е амбициозно, но и сложно, защото човек трябва да разшири собствените си представи, собствения си възглед и да включи всички, да разбере всички, така че никой да не се чувства изключен“, добави той.

Потребители в социалните мрежи осъдиха и обяснението на Джоли. „Опитвате се да бъдете приобщаващи, като не зачитате и изключвате 97%+ от земното кълбо?“, „Арт директорът се подигра на 2,4 милиарда християни с драг кралици, така че „всеки да се чувства представен“, са част от коментарите.

През 2022 г. Томас Джоли беше избран за арт директор на Олимпийските игри през 2024 г. Тони Естанге, президентът на Олимпиадата в Париж 2024 г., заяви: „Джоли беше смел избор, но беше в съответствие с нашата визия.“

Церемонията по откриването на Олимпиадата се проведе покрай река Сена, главната артерия на града, и включваше сцени, които не бяха подходящи за деца, според снимки, публикувани в социалните мрежи от възмутени зрители. Много от тях бяха докладвани и изтрити в социалните мрежи „заради нарушаване на авторските права“ след подадени оплаквания от притежателите им. Много коментиращи съзряха в този акт цензура, тъй като са критикували събитието. Джоли стана известен през 2014 г., когато игра пиеса на Уилям Шекспир в продължение на близо 14 часа без прекъсване.

Станете почитател на Класа