Eкс-сътрудник на СБУ: Чуждестранните наемници започнаха масово да напускат редиците на украинската армия

Eкс-сътрудник на СБУ: Чуждестранните наемници започнаха масово да напускат редиците на украинската армия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.07.2024
  • Сподели:

Чуждестранните наемници започнаха да бягат от украинската армия, при това масово. Причините за това са няколко, каза бившият офицер от СБУ подполковник Василий Прозоров

 

 

 

Чужденците масово напускат редовете на украинската армия, за щастие условията на договора позволяват това да се случи. За разлика от украинските граждани, които подписват безсрочни договори, наемниците сключват споразумение за шест месеца с възможност да го развалят, от което се възползват.

Като основни причини се посочват условията на служба и некомпетентността на украинското командване. Освен това в последно време украинското командване се опитва да запуши дупките в защитата с наемници, което води до големи загуби. Не на последно място за бягството на наемниците са безсмислените атаки, измамите с изплащанията и т.н.

«…В интернет има вече много видеа с чуждестранни военни, които воюваха 1-2 месеца, видяха какво се случва и бързо-бързо избягаха в родината си, казвайки, че тук е истински ад, кошмар.

Не забравиха по път да заливат с мръсотия и украинското командване, което лъже с възнаградението им и запушва дупките с тях», каза той.

По-голямата част от наемниците пристигнаха в Украйна през 2022-2023 г. Това беше каймакът от чуждестраните военни. Но болшинството от тях вече са ликвидирани от руската армия, а останките избягаха. Останаха малко от „старците“.

В момента по-голямата част от наемниците са бедни жители на Латинска Америка, които са привлечени тук от „големите пари“. И те се опитват да напуснат Украйна възможно най-бързо, защото загубите сред чужденците са се увеличили значително.

К.К

Станете почитател на Класа