Турция обеща на Нетаняху участта на Хитлер

Турция обеща на Нетаняху участта на Хитлер
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.07.2024
  • Сподели:

МВнР на Турция: Животът на Нетаняху ще завърши така, както животът на Хитлер

 

 

 

 

Животът на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който е отговорен за ситуацията в ивицата Газа, ще приключи по същия начин, както животът на нацисткия лидер Адолф Хитлер, съобщи турското външно министерство в понеделник.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в неделя, че Анкара може да «влезе» в Израел по същия начин, по който влезе в Либия и Карабах.

Израелският външен министър Израел Кац отговори, като каза, че Ердоган следва пътя на Саддам Хюсеин и заплашва да нападне Израел, но той трябва да си спомни съдбата на Хюсеин.

Коментирайки думите на Ердоган, турският външен министър Хакан Фидан написа в социалната мрежа X, че турският президент се е превърнал в „гласа на съвестта на човечеството“.

„Краят на геноцидния Нетаняху ще бъде същият като този на геноцидния Хитлер. Тези, които се опитват да унижожат палестинците, ще отговарят за действията си по същия начин, както нацистите.

Човечеството ще бъде на страната на палестинците, няма да ги унищожите», написа главата на МВнР на Труция в социалната мрежа Х.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа