The Hill: Зеленски в нервен срив

The Hill: Зеленски в нервен срив
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.07.2024
  • Сподели:

След срещата на Орбан с Путин и Тръмп Зеленски забележимо занервничи, пише The Hill. Възможността Доналд Тръмп да се върне на президентския пост го плаши. Затова той се опитва с всички сили да установи контакти с бившия президент на Съединените щати.

 

 

 

 

Тъй като проучванията на общественото мнение през последните месеци започнаха да показват, че Тръмп започва да води пред Байдън, Зеленски направи серия от опити да установи преки и непреки контакти с лагера на Тръмп. Очевидно е, че основната му цел е да осигури продължаване на американската финансова и военна помощ за Украйна след президентските избори през ноември.

В третата година от въоръжения конфликт с Русия основното желание на Киев е да гарантира, че най-важният му западен съюзник няма да прекъсне военните доставки. Лагерът на Тръмп, действащ под лозунга „Да направим Америка отново велика“, както и неговият кръг от официални и неофициални съветници до голяма степен се състоят от хора, които се противопоставят или поставят под въпрос по-нататъшната помощ за Украйна, пише изданието.

Станете почитател на Класа