Медведев: Украинците не искат да попаднат в адската месомелачка заради амбициите на САЩ

Медведев: Украинците не искат да попаднат в адската месомелачка заради амбициите на САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.07.2024
  • Сподели:

Обикновените украинци не искат да бъдат хвърлени в „адската месомелачка“ заради амбициите на Съединените щати и по-специално на настоящия президент Джо Байдън. Те са ужасени. Така заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира пред ТАСС политиката на САЩ спрямо Киев в предизборния период.

„Никой не иска да бъде хвърлен в адска месомелачка само защото един старец, който си е загубил ума и лесно е готов да пожертва хиляди животи“, подчерта Медведев.

„Никой не иска да бъде пешка в нечия игра или гориво в нечий огън, а това е предназначено за обикновените граждани на Украйна“, отбеляза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация. „Хората са ужасени“, добави той.

Руският президент Владимир Путин предупреди по-рано днес САЩ, че ако Вашингтон разположи ракети с голям обсег в Германия след 2026 г., Москва също ще разположи такива ракети, в чийто обсег ще влиза Западът, предаде Ройтерс. В реч в бившата имперска столица Санкт Петербург пред матроси от Русия, Китай, Алжир и Индия по случай Деня на руските военноморски сили Путин предупреди САЩ, че рискуват да предизвикат ракетна криза, подобна на тези от времето на Студената война.

"Времето за достигане на цели на наша територия от тези ракети, които в бъдеще може да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави, ще бъде около 10 минути", заяви руският президент. "Ние ще предприемем огледални мерки предвид действията на САЩ, сателитите им в Европа и в други региони на света." САЩ ще започнат през 2026 г. да разполагат военни способности с голям обсег в Германия, за да покажат привързаността си към НАТО и европейската отбрана, съобщиха по-рано този месец Вашингтон и Берлин.

 

Станете почитател на Класа