Google дава 25 млн. евро за повишаване на AI уменията в Европа

Google дава 25 млн. евро за повишаване на AI уменията в Европа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Google обеща 25 милиона евро, с които да помогне на хората в Европа да се научат да използват изкуствен интелект (AI).

 

 

 

Обявявайки финансирането в понеделник, технологичният гигант каза, че е отворил форма за кандидатстване, насочена към социални предприятия и организации с нестопанска цел, които биха могли да помогнат да се достигне до онези, които най-вероятно ще се възползват от обучението.

Компанията ще проведе и серия от „академии за растеж“, за да подпомогне фирмите, използващи AI, за да разширят своята дейност, и разпространи своите безплатни онлайн курсове за обучение за AI на 18 езика.

„Изследванията показват, че използването на изкуствения интелект може да изостри съществуващите неравенства – особено по отношение на икономическата сигурност и заетостта“, каза Адриан Браун, изпълнителен директор на Центъра за обществено въздействие, който управлява схемата с нестопанска цел заедно с Google.

„Тази нова програма ще помогне на хората в цяла Европа да развият своите знания, умения и увереност в AI, като гарантира, че никой не е изоставен.“

Миналия месец Google обяви, че ще инвестира 1 милиард долара в изграждането на център за данни край Лондон, опитвайки се да отговори на нарастващото търсене на интернет услуги в региона.

Центърът за данни, разположен на площ от 33 акра (13 хектара), закупен от Google през 2020 г., е ситуиран в град Уолтън крос, на около 24 км северно от централен Лондон, собственост на Alphabet, се казва в изявление.

 

 

 

 

Източник: economic.bg

Станете почитател на Класа