През 2024 г. 107 души са загинали от удари с дронове на ВСУ сили в Русия – Мирошник

През 2024 г. 107 души са загинали от удари с дронове на ВСУ сили в Русия – Мирошник
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

Атаките на украински БПЛА по руска територия от началото на 2024 година доведоха до смъртта на 107 мирни жители и раниха повече от 600 души, заяви Родион Мирошник, посланик по специални поручения на руското външно министерство по престъпленията на киевския режим.


 

 

„От началото на 2024 г. повече от 600 мирни жители (623) са били ранени от удари на украински БПЛА и повече от сто са загинали (107). Само от началото на този месец от украинските нацистки пилоти на дронове са пострадали 137 души сред мирното население, от които девет души са загинали. 16 деца, ранени от бомбардировки с БПЛА само през юли, две от децата загинаха“, написа Родион Мирошник в телеграм канала си

Според информация на дипломата, най-голям брой ранени и убити мирни жители от използването на БПЛА е регистриран в Белгородска област. Там са ранени 60 души, 5 са ​​загинали. В ДНР 33 мирни жители бяха ранени от безпилотни самолети на ВСУ, включително 2 загинали. В района на Курск при подобни престъпления в Киев са пострадали 17 души и е загинал 1 мирен жител, добави посланикът за специални поръчения на руското външно министерство.

„Всички горепосочени факти се разследват от правоохранителните органи и нашата служба ще подготви отделен доклад, който ще представим на международни площадки, където Русия е представена под формата на официални делегации. Целият свят трябва да знае за нечовешкия „лов на мирни жители“, организиран от украинските нацисти и благословен от киевския режим, ръководен от Зеленски“, заключи дипломатът.

Припомняме, че по-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Украйна всъщност се е превърнала в терористична държава, която свободно убива както свои така и чужди граждани.

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа