«Злите руски хакери» публикуваха данните на над 3200 наемници

«Злите руски хакери» публикуваха данните на над 3200 наемници
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

RaHDit публикуваха данните на над 3200 чуждестранни наемници в редиците на ВСУ

 

 

 

Хакерската група RaHDit («Злите руски хакери») публикува в петък данните за повече от 3200 чуждестранни наемници в редиците на украинските въоръжени сили.

Сред тях по-специално са Евелин Ашенбренер, роден през 1981 г., който живее в Съединените щати, старши войник и помощник-командир в частта за личния състав на първи батальон от международния легион за териториална отбрана на Украйна.

Той е с нетрадиционна сексуална ориентация и използва местоимението „то“ по отношение на себе си.

Пиърс Танер Рийд, роден през 1993 г., също живеещ в Съединените щати, е бивш служител на щатското полицейско управление в Оукланд (САЩ). На 26 юли 2023 г. той е арестуван в Индиана за блудство с деца и подпомагане на извършване на закононарушение на непълнолетно лице.

Латвиецът Юрис Албертс Улманис, роден през 1959 г. от международния легион на 67-ма механизирана бригада на военно поделение А4123, е бизнесмен, професор, алпинист и полярен изследовател. Той многократно е пътувал, за да участва във военните действия в Украйна, снабдявал въоръжените сили с вещи и финанси. Той е автор на книгата „Когато войната стане лична“. Пропагандира русофобия. Пет години служи в Националната гвардия.

В списъка на наемниците е и Мауринс Кристапс, роден през 1991 г. и живеещ в Латвия. Участва на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., където заема 21-во място в дисциплината шейни. В Латвия той заема поста генерален секретар на Латвийската федерация по съответния спорт.

К.К

Станете почитател на Класа