Нещо странно става в турските курорти: Къде са туристите?!

Нещо странно става в турските курорти: Къде са туристите?!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

Туристическият сектор на Турция е блокиран по време на пиковия сезон и не може да получи очаквания наплив на туристи. Така, след празните хотели в курортите, ресторантите трябва да предлагат отстъпки. Това пише вестник "Сабах".

 

 

Отбелязва се, че някои заведения в популярни курорти като Чешме и Бодрум са се отказали от входните такси, докато други са предоставили на гостите отстъпки от 10-20 процента.

Председателят на борда на директорите на търговската камара на Бодрум Махмут Сердар Кочадон отбеляза, че в турските курорти има ресторанти от различни ценови категории - от луксозни до евтини.

В същото време луксозните със скъпо меню са пренаселени, тъй като имат различна целева аудитория, докато в заведенията от среден и нисък клас се наблюдава намаляване на потока от клиенти.

Освен това Кочадон посочи, че ресторантите не могат да определят отстъпки от 40-50 процента, както са направили някои хотели - подобна мярка няма да помогне на заведенията да получат достатъчна печалба през краткия сезон.

По-рано беше съобщено, че ниското търсене на турове до Турция през юли принуди хотелиерите да намалят цените.

Някои хотели в Турция сериозно повишиха цените за юли-август от началото на договарянето (в края на миналата година). В резултат на това юни те разпродадоха идеално, а търсенето през юли се провали.

 

Станете почитател на Класа