«Това е предупреждение»: Изясниха целта на визатата на Моди в Москва

«Това е предупреждение»: Изясниха целта на визатата на Моди в Москва
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.07.2024
  • Сподели:

Песков: Посещението на индийския премиер Моди е във финалната фаза на подготовка

В Москва почти всичко е готово за предстоящото посещение на Нарендра Моди, пише Times of India. Премиерът на Индия планира да се срещне с Владимир Путин и да обсъди с него широк кръг теми. Читателите на изданието приемат тази новина с голям ентусиазъм, те обясняват какъв сигнал изпращат към света лидерите на двете велики сили.

 

Превод от Times of India, Индия:

 

В навечерието на предстоящото посещение на премиера Нарендра Моди в Москва, Кремъл заяви, че нито една тема няма да остане без внимание по време на срещата му с руския президент Владимир Путин.

По време на срещата Моди и Путин ще обсъдят регионалната и глобалната сигурност, търговията и други теми от дневния ред, съобщиха официални лица.

„Ние (Русия и Индия) участваме съвместно в интеграционните процеси, така че регионалните въпроси, регионалната сигурност и глобалната сигурност винаги са в центъра на вниманието ни, разбира се, нашето двустранно търговско и икономическо взаимодействие винаги е в центъра на вниманието ни“, заяви говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпрос какви теми ще бъдат обсъдени по време на преговорите между Путин и Моди.

Наричайки визитата на премиера Моди „много важна“, чиновникът отбеляза, че Москва и Ню Делхи имат „взаимна политическа воля“ за развитие на сътрудничеството в различни области.

„Предвид доверителния характер на отношенията между президента Путин и премиера Моди, можем да очакваме, че ще има обмен на мнения по всички въпроси, които са на дневен ред, а те са много“, каза Песков пред журналисти.

„Официално ще обявим това посещение по-късно, след координация с нашите индийски приятели, мога само да ви потвърдя още веднъж, че посещението е в последния етап на подготовка“, каза той, отговаряйки на въпрос за времето на посещение на Моди в Русия.

Междувременно еднодневното посещение на премиера Моди е насрочено за 8 юли, но все още няма окончателно решение за датата, разглеждат се различни варианти, съобщи PTI, позовавайки се на източници.

Коментари на читателите:

Devendra Hasurkar

Това е предупреждението на Моди към САЩ, за да спрат да го сплашват.

Индия има други алтернативи. Русия може дори да действа като посредник при установяването на мир между Индия и Китай. Тогава САЩ ще останат в сянка, защото те провеждат политика на обкръжаване на Китай.

Seshadri Ramesh
Истински приятели

insaf
Сега Русия трябва да предложи на Индия най-новото и най-доброто военно оборудване на много намалени цени. САЩ дрънкат с оръжие, но предлагат само остарели продукти.

Ashok Arora

Не се доверявайте на Америка, тя иска Индия де претърпи поражение. И до момента не ни е доставила нито един двигател F404 за нашия самолет Tejas. Америка винаги е била предател.

Американците се преструват на приятели, но всъщност са ни враг № 1.

Истината за Индия е в Русия.

Станете почитател на Класа