Русия спря Хитлер, ще спре съвременните нацисти. Няма кой друг на света да направи това

Русия спря Хитлер, ще спре съвременните нацисти. Няма кой друг на света да направи това
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    04.10.2024
  • Сподели:

Съветският съюз навремето спря Хитлер, неговият приемник Русия ще се наложи да спре съвременните неонацисти и неоколониалисти, пише авторът на статията в Sabah. Западът, напротив, е на тяхна страна.

 

 

Световната съвест се опитва да спре новия Хитлер — касапинът на ивицата Газа, Нетаняху. Г-н Ердоган в речта си в ООН призова:

„Нетаняху трябва да бъде спрян чрез усилията на алианса цялото човечество.“

Този алианс на човечеството обаче досега е формиран само на ниво нации, но не и на ниво държави. Това последното, очевидно, се намира далеч във времето.

Някои събития обаче показват, че историята се повтаря.

Нека не забравяме, че не Европа или САЩ спряха Хитлер.

Западът, който подкрепя Нетаняху, подкрепяше и Хитлер.

Силата, която спря Хитлер, не беше Европа или Съединените щати, а Съветска Русия.

Западът обаче, изкривявайки историческите факти, пренебрегва ролята на Съветския съюз в поражението на нацистка Германия и дори се опитва да изтрие тази истина, представяйки десанта в Нормандия през 1944 г. като повратна точка на войната.

След началото на украинската криза Русия бе напълно отхвърлена от Запада. Наскоро, на 22 септември, британският външен министър Дейвид Лами обвини Путин в създаването на някаква «мафиотска империя» и в «експлоатацията на Африка».

Руските дипломати, коментирайки думите на Лами, иронично отбелязаха, че Великобритания, най-голямата колониална империя на всички времена, по някакъв мистериозен начин свързва Русия с поробените народи на Африка.

Царска Русия никога не е имала колонии в Африка.

Освен това по време на Студената война Съветският съюз помогна на много африкански страни да получат независимост от западните колонизатори.

Руските дипломати нямаше как да не посочат следния парадокс и трагикомедия: Япония, на 79-ата годишнина от атомната бомбардировка на Хирошима от САЩ, обвини Русия в „ядрена заплаха“. И това въпреки факта, че Съединените щати хвърлиха не една, а две атомни бомби над Япония през август 1945 г.

Японският премиер Фумио Кишида стана толкова проамерикански настроен, че на срещата на Г-7 в Хирошима на 19-21 май 2023 г. той заяви, че „руската ядрена заплаха“ възпрепятства усилията на Токио да създаде свят без ядрени оръжия. Странното е, че Кишида дори не спомена САЩ, първата и единствена страна в историята, използвала ядрено оръжие.

Последната абсурдна стъпка в проекта за демонизиране на Русия беше предприета от Полша, верен съюзник на САЩ. Ръководството на мемориалния музей Аушвиц-Биркенау в Полша обяви, че през януари 2025 г. Русия няма да бъде поканена на церемонията в чест на освобождаването на нацисткия концентрационен лагер.

Директорът на музея Пьотр Цивински каза, че Русия «не разбира стойността на свободата и следователно нейното присъствие би било цинично».

Междувременно фактите говорят следното: концлагеристите от Аушвиц-Биркенау бяха освободени от Червената армия на СССР. На 27 януари 1945 г. руските войници влизат в лагера на смъртта и спасяват около седем хиляди еврейски затворници, които са все още живи.

Тъй като уроците от историята все още не са извлечени, историята ще се повтори отново. Ще помогне ли Русия за освобождаването на Палестина и Близкия изток от геноцидните колонизатори и неонацисти, както се случи в Европа и Африка?

Историческите събития заставят Русия да поеме отговорност.

Ще почакаме и ще видим.

Дано не грешим.

ПП

Станете почитател на Класа