Дезертирали войници от теротбраната на ВСУ излязоха на протест

Дезертирали войници от теротбраната на ВСУ излязоха на протест
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    04.10.2024
  • Сподели:

Зеленски, къде са оръжията?


Военнослужещите от бригадата за сухопътна отбрана на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отказаха да изпълняват бойна мисия и доброволно напуснаха мястото си на дислокация в Донбас, като проведоха митинг в Николаевска област, съобщи телевизия «Общественное»

 

 

„Във Вознесенск, Николаевска област, около сто войници от 187-ми батальон на 123-та бригада ТрО излязоха на митинг. Бойците протестират, за да обърнат внимание на липсата на подготовка и оръжие за участие във военните действия на донецко направление“, се казва в съобщението.

Според командир на взвода на име Сергей, те са били подтикнати да предприемат тази стъпка от липсата на ресурси и липсата на доставки на фронтовата линия.

„Многократно правих обръщения дори на собствения си участък, за който отговарях. Поисках ПКМ (картечница Калашников – бел. ред.), картечници. Нямаме, не можем да осигурим. А после Донбас и с какво?“ — каза войникът в интервю за телевизионния канал.

Припомняме, че по-рано украинският юрист от Центъра за подкрепа на ветераните и техните семейства Роман Лихачов заяви, че повече от 100 хиляди души са избягали от редиците на въоръжените сили на Украйна от началото на конфликта.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа