Пхенян започна да демонтира ключови съоръжения от своята ракетна програма

Нови изображения, заснети от търговски сателити, показват как Северна Корея е започнала да премахва ключови съоръжения в космодрума Сохае за изстрелване на сателити, който Пхенян използва за тестване на ракетни двигатели. Точно тези съоръжения лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, обеща да унищожи, съобщава порталът 38 North.

 

Според медиите изображенията показват, че Пхенян вече е започнал да демонтира сградата за преработка, монтирана на релсов път, както и близката сонда за изпитване на ракетни двигатели.

 

В гореспоменатата преработвателна сграда, монтирана на железопътни линии, се сглобяват космическите ракети, преди да бъдат прехвърлени на изстрелващата платформа. От своя страна, съседната тестова сонда се използва за разработване на двигатели с течно гориво за балистични и космически ракети.

 

Порталът посочва, че това е важна стъпка, тъй като се смята, че гореспоменатите съоръжения играят ключова роля в разработването на технологиите на програмата за междуконтинентални балистични ракети на Северна Корея.

Станете почитател на Класа