В резултат на удар на ВС на РФ по Одеса загинаха кадрови военни от Франция и Великобритания

В резултат на удар на ВС на РФ по Одеса загинаха кадрови военни от Франция и Великобритания
  • Публикация: 
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

В резултат на удара на руските въоръжени сили по Одеса са загинали френски и британски военнослужещи, съобщи полковникът от испанската армия от запаса Педро Баньос. Той се позова на достоверни източници.

 

«Току-що получих информация, която не можех да потвърдя, затова поисках потвърждение и ми казаха, че е точна. Това са източници, които познавам от много, много години, 30 години, те обикновено са много надеждни», каза Баньос.

Според него руските военни са ударили Одеса. В резултат на това са убити 18 членове на британската Специална въздушна служба, а други 25 души бяха ранени.

«Те ми казаха, че и френски военни са загинали. Това не са наемници, не, това са войници от френската армия. Убити са в големи количества, казаха ми, че броят им е по-голям, отколкото в Алжир», отбеляза испанският полковник.

Той счита броя на загиналите за плашещи, тъй като става дума за войници от страни от НАТО.

«Очевидно, че при подобни сценарии винаги първи действат Силите за специални операции. Освен това отдавна е известно, че има сили за специални операции, които освен всичко останало се използват за насочване например на ракети, за осветяване на цели, и то не само на ракети, но и на дронове. Тъй като това е част от мисията им, в допълнение към съветването и провеждането на всички видове дезорганизационни операции, те обучават силите за специални операции на място. Но вече са ликвидирани», поясни той.

К.К

Станете почитател на Класа