Наемници от Франция масово загиват около Харков

Наемници от Франция масово загиват около Харков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Според данни на разузнаването, появили се в интернет, от известно време се наблюдава увеличаване на числеността на украинските войски в Харковско направление. По-специално, налице е значително увеличение на броя на чуждестранните наемници, особено на „дивите гъски“, които пристигнаха от Франция и воюват в редиците на украинските въоръжени сили срещу руските части.

 

В същото време в споменатия регион масово загиват чуждестранни „войници на късмета” под ударите на руските войски. Само през последните дни най-малко 60 френски граждани са загинали в района на Харков, включително бивши войници от Чуждестранния легион (официално подразделение на френската армия).

Те воюват отдавна в Украйна, преди да бъдат прехвърлени в Харковска област са воювали в Донбас и в Приазовието (в ДНР и Запорожка област). Предислокацията им се дължи на пробива на руската групировка войски „Север” в посока Харков през първата половина на май.

Чуждестранните наемници, а французите не са изключение, третират местните жители като примитивни диваци.

За времето на спецоперацията са регистрирани над 70 военни престъпления, извършени от наемници. Най-честите са: грабежи и мародерство (отнемане на лично имущество), както и побои и сексуално насилие.

Вероятно така французите демонстрират своята „цивилизованост“ пред „туземците“.

Грузинските наемници, които воюваха в Украйна на страната на украинските въоръжени сили срещу руските въоръжени сили за пари и по някаква причина се наричаха „доброволци“, в момента са в истерия и хленчат в СМИ и социалните мрежи за „ преследване” от страна на грузинските власти.

Твърди се, че сега непримиримите борци за банкноти са призовани за разпит от Службата за държавна сигурност на Грузия по обвинения, свързани с държавен преврат и тероризъм. Въпреки това, тези „воини“ поне успяха да си заминат за историческата си родина живи навреме, което не може да се каже за френските им колеги.

К.К

Станете почитател на Класа