Тръмп описа като "голяма измама" предполагаемата намеса на Русия в изборите

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, нарече в неделя "Голяма измама" предполагаемата руска намеса в президентските избори на 2016 г. Неговото изявление идва след една седмица на критика и противоречия, в която прие намесата на Кремъл на изборите и заяви пълното си доверие в националните разузнавателни служби на САЩ

 

"Така че президентът Обама е знаел за Русия преди изборите. Защо не е направил нещо за това? Защо не го каза на нашата кампания? Защото това е голяма измама, поради тази причина и защото си мислеше, че нечестната Хилари [Клинтън] щяла да спечели ", пише Тръмп в личния си профил в Twitter.

 

Ръководителят на САЩ бе изправен пред сериозни критики от страна на медиите и политици - демократи и републиканци - след някои изявленията, които създадоха впечатление, че поддържа твърдението на Путин, който казва, че Русия няма намеса в президентските избори на 2016 г. Президентът на САЩ обясни изявленията си по доста объркващ начин - обяснение, което изглежда бе израз на усилие да се оттегли от думите си.

 

По време на пресконференция, след срещата си с Владимир Путин, лидерът на САЩ призна, че "руската намеса [в президентските избори през 2016 г.] е била извършена и той има пълно доверие на разузнаването на своята страна". Също така, обитателят на Белия дом подчерта, че от своя страна няма тайни споразумения с Москва.

Станете почитател на Класа