В Разград забраняват поп фолк певиците и по раници и моливници

Освен по кориците на тетрадките в Разград образите на поп фолк певиците ще бъдат забранени и по моливници, линийки, раници, всички учебни пособия. Това съобщи шефът на Регионалния инспекторат на просветното министерство Петя Димитрова след съвещанието с училищните директори, което за първа година се проведе при закрити врата.

Димитрова обясни, че всички 62-ма директори са съгласили да включат в правилниците на учебните заведения ветото срещу поп фолка и още на първите родителски срещи да запознаят родителите със забраната.

„Учебните пособия трябва да бъдат в добър естетичен вид и да са в съотвестствие с възрастовите особености на децата, да отговарят на възрастта им" - обясни Димитрова. Според нея родител, който е загрижен за доброто възпитание на детето си, няма да допусне то да ходи на училище в неприличен вид, да има неприлични надписи или картинки. Димитрова коментира, че очаква по този въпрос да има спорни моменти. Избегна отговора на питането може ли Веселин Маринов да гледа от тетрадките на учениците, като призна, че е нейн любим изпълнител.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа