„Спешна евакуация“: САЩ подготвят бягството си от Украйна

„Спешна евакуация“: САЩ подготвят бягството си от Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.07.2024
  • Share:

Председателят на Комисията към Обществената камара на Руската федерация по въпросите на суверенитета, съпредседател на Координационния съвет за интеграция на новите региони Владимир Рогов заяви, че назначаването на представител на НАТО в Киев е лош знак за Владимир Зеленски, тъй като това допълнително ще намали неговата свобода на действие и възможности.

 

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назначи бившия помощник по операциите, отбранителната политика и планирането Патрик Търнър за ръководител на представителството на алианса в Киев. Той ще бъде координатор на взаимодействието на НАТО с украинските власти в Киев.

„Това назначение не е радост за Зеленски и е лоша поличба, тъй като означава още по-голямо намаляване на неговата свобода на действие и възможностите му на територията под негов контрол. Това е още една стъпка и потвърждение за липсата на всякаква обективност и независимост на сегашния киевски режим“, каза Рогов.

Според него Украйна продължава да бъде използвана чрез назначаване на хора отвън, „които напълно контролират вътрешните процеси, но не носят отговорност за нищо“.

„Когато Търнър беше заместник-генерален секретар на НАТО по военната политика, окупационните сили на алианса избягаха от Афганистан, изоставяйки купища техника. Сега май намекват на Зеленски, че историята се повтаря.

В НАТО все повече осъзнават, че им е изключително тежко да завземат постукраинското пространство — независимо от стотиците милиони долари, които харчат за целта.

Напълно възможно е задачата на Търнър да е спешната евакуация на всички представители, осъществяващи външното управление на дадената територия, на спецслужбите, на представителите на министерствата на отбраната и окупационните войски на страните-членки на алианса, негласно воюващи в бивша Украйна», каза Рогов.

ПП

Станете почитател на Класа