The American Conservative: НАТО отказа да търси мир за Украйна, иска касапница

The American Conservative: НАТО отказа да търси мир за Украйна, иска касапница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.07.2024
  • Share:

TACС: срещата на върха на алианса във Вашингтон само изостри конфликта в Украйна

 

 

 

 

Срещата на върха на НАТО във Вашингтон можеше да бъде отлична възможност за алианса и Украйна да разработят съвместно сериозен дипломатически вариант за прекратяване на военните действия, пише The American Conservative. Но политиката на НАТО, подкрепяна от администрацията на Байдън, гарантира само продължаване на касапницата, отбелязва изданието.

НАТО проведе среща на върха във Вашингтон миналата седмица, за да отбележи своята 75-та годишнина. Както и на други неотдавнашни срещи, алиансът потвърди отдавнашната си клетва Украйна да стане член, макар и в някакъв неразкрит срок в бъдеще.

Въпреки че украинците показаха забележителна смелост в съпротивата си на руската специална операция, настойчивите уверения на НАТО, че страната им рано или късно да се присъедини към алианса само насърчава Русия към по-нататъшна военна настойчивост.

Вместо да работят за регулиране на конфронтацията чрез преговори, политиката на НАТО, ръководена до голяма степен от администрацията на Байдън, гарантират само продължаване на касапницата в Украйна.

Станете почитател на Класа