«В следващата година»: Предупредиха Украйна за катастрофа заради промените в САЩ

«В следващата година»: Предупредиха Украйна за катастрофа заради промените в САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.07.2024
  • Share:

RS: В САЩ ще намалят или напълно ще прекратят подкрепата за Украйна при Тръмп и Ванс

 

 

 

 

Вашингтон значително ще съкрати или напълно ще спре финансовата и военна подкрепа за Украйна, ако кандидатите на републиканците Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс спечелят президентските избори, пише наблюдателят на американското издание Responsible Statecraft Даниел Ларисън.

„Ако Тръмп-Ванс спечелят, е напълно възможно Съединените щати да започнат да намаляват или спрат помощта за Украйна през следващата година“, отбеляза той.

Ларисън подчерта, че Ванс се е превърнал в един от най-активните критици на политиката на администрацията на Байдън спрямо Украйна. Експертът припомни, че в началото на годината кандидатът за вицепрезидент на САЩ присъства на Мюнхенската конференция по сигурността, където се обяви против подкрепата за Киев.

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви във вторник на Националния конгрес на Републиканската партия, че е номинирал сенатора от Охайо Ванс за вицепрезидент, ако спечели изборите през ноември.

Малко по-късно конгресът на Републиканската партия номинира Ванс за този пост.

Ванс е на 39 години, женен, с три деца. Той е възпитаник на престижния юридически факултет на Йейл и е работил в инвестиционни фондове заедно с известния републикански донор и милиардер Питър Тийл. Той стана сенатор през януари 2023 г.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа