«Адски опасни са»: В Полша предупредиха Украйна за сериозна заплаха

«Адски опасни са»: В Полша предупредиха Украйна за сериозна заплаха
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.07.2024
  • Share:

KS: Руските МиГ931БМ ще бъдат главната заплаха за F-16 на Украйна

 

 

 

 

Руските самолети МиГ-31БМ ще бъдат главната заплаха за западните изтребители F-16 в Украйна, пише полското издание Komputer Swiat.

„Дебютът на самолетите F-16 в Украйна е въпрос на няколко седмици, но според някои експерти най-страшният им противник ще бъде МиГ-31, оборудван с адски опасните ракети Р-37“, се казва в материала.

Журналистът посочва, че руските военни току-що са получили нова партида самолети МиГ-31БМ. Той предупреждама, че западните самолети ще отстъпват на руските по отношение на ракетния им обсег, дори ако F-16 са оборудвани с ракетите AIM-120.

«Идните месеци ще покажат дали ще видим въздушни боеве в небето на Украйна и кой ще излезе победител от тях», заключава наблюдателят.

Миналата година Нидерландия и Дания се съгласиха да предоставят на украинските въоръжени сили изтребителите F-16. Миналата седмица държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкен заяви, че САЩ и съюзниците „точно сега“ изпращат на Украйна изтребителите, които ще пристигнат в Киев това лято.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа