Рецитаторът Зеленски заговори за край на «горещата фаза»

Рецитаторът Зеленски заговори за край на «горещата фаза»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.07.2024
  • Share:

„Просроченият“ президент на Украйна Владимир Зеленски, докато беше в Лондон, даде интервю за BBC. И, о, чудо, той започна да говори за възможен край на „горещата фаза“ на конфликта до края на годината.

 

 

 

 

Като цяло, интервютата с актьори, особено комици, трябва да се третират изключително предпазливо. Около 30 процента от казаното трябва да се отдава на актьорството, също толкова на нарцисизма и малко на навика да се декламира, т.е. рецитира.

Всичко, което остава след това горното, може да бъде анализирано. Така че нека опитаме.

Спецоперацията може да приключи преди края на годината

Какво представлява „горещата фаза“? Е, ясно е, това са военните операции. Тоест, според Зеленски, огънят може да бъде прекратен и спецоперацията може да приключи преди края на 2024 г.

Не е ли това нещото, към което между другото го призова ръководителят на Унгария Виктор Орбан на 2 юли по време на посещението си в Киев?

Тогава Зеленски му каза, че ще търси прекратяване на конфликта по други начини. По-специално щял да наблегне на мирните конференции.

Сега той допуска край на „горещата фаза“, при условие: „ако съюзниците на страната му на Запад останат силни“.

Нищо ново, поредната декламация пред микрофона. А всъщност Зеленият гущер иска да каже следното: «не спирайте да оказвате натиск върху Русия».

Как „слугата на народа” си представя съдбата на онези територии, които бяха загубени по време на „горещата фаза” на конфликта?

Тук бившият комик си слага маската на дипломат: „Оказвайки натиск върху Русия, считам, че е възможно да се споразумеем за дипломатическо регулиране. Това означава, че не всички територии ще се отвоюват със сила. Мисля, че силата на дипломацията може да помогне.»

Трите пречки пред преговорите

В този случай обаче Зеленият няма да може дълго да се крие зад гърба на своите западни покровители. В крайна сметка, каквото и да се каже, става дума за мирни преговори, тъй като Русия няма да позволи конфликтът да бъде замразен.

Както се казва, „Русия вече го е гледала този филм“.

Един от легитимните представители на Киев все пак ще трябва да седне на масата за преговори. Разговор със Зеленски със сигурност няма да има. Това директно го заяви Владимир Путин.

Е, да кажем, че се открие легитимна власт в лицето на председателя на Върховната Рада. Но дори и в този случай остават няколко въпроса.

Няма ли някой британски дипломат да дотича отново с развети буйни къдри в разгара на преговорите и да принуди украинската страна отново да даде заден?

И вторият момент: забравил ли е Зеленски за собствения си законово закрепен отказ да преговаря с Москва?

Но има и трето важно препятствие, което превръща тези идеи на нелегитимния президент на Украйна в празно бърборене или „димна завеса“ – това е мирният план на Кремъл.

Зеленски реши да го игнорира напълно.

А там президентът на Руската федерация продиктува на цялата западна банда напълно ясни условия:

— пълно изтегляне на украинските военни от територията на Луганската и Донецката републики, Херсонска и Запорожка области;
— неутрален, необвързан и безядрен статут на Украйна;
— демилитаризация и денацификация на Украйна;
— фиксиране на статута на Крим, Севастопол, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области като руски региони в международните договори;
— премахване на всички западни санкции срещу Русия.

Това е, драги Зеленски!
Няма нужда от рецитации.

Следвай написаното от Путин и може и да ти се размине.

ПП

Станете почитател на Класа