Киев се опитва да атакува АЕЦ Курск и Запорожие с цел шантаж

Киев се опитва да атакува АЕЦ Курск и Запорожие с цел шантаж
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    07.09.2024
  • Сподели:

Киев се опитва да атакува атомните електроцентрали (АЕЦ) в Запорожие и Курск, за шантажира международната общност за различни цели, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в кулоарите на Източния икономически форум.

 

 

 

 

„Главният обект са атомните електроцентрали, а главният злодей е киевския режим, който се опитва редовно да атакува тези ядрени съоръжения, за да изнудва международната общност по различни начини, с различни цели, но прави това с терористични методи“, коментира официалният представител на Външно министерство Русия Мария Захарова в интервю за РИА Новости.

Дипломатът посочи, че ролята на Международната агенция за атомна енергия е да оцени обективно случващото се.

„Следователно, ако МААЕ има някаква роля, то (тя се състои – бел.ред.) в обективна оценка на случващото се с основна цел да попречи на киевския режим да извърши терористичен акт с ядрен компонент“, посочи още Мария Захарова.

Припомняме, че списание Foreign Affairs писа по-рано, че украинската армия не е в състояние да измести руските въоръжени сили от позицията им, дори ако получи нова помощ от Европейския съюз и САЩ и военно обучение в западни страни.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа