Веселин Маринов се страхува от бежанци

Веселин Маринов се страхува от бежанци
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    08.09.2024
  • Сподели:

"Страхувам се от бежанската вълна у нас. От началото на годината в България са придошли над 270 00 мигранти от Индия, Пакистан и други мюсюлмански държави." Това сподели 63-годишният любимец на България Веселин Маринов пред "България днес".

Според певеца липсата на работна ръка и ниските заплати в по-развитите държави по света, каквато на фона на републиките от Третия свят е и България, е основната причина за идването на мигрантите.

"За тези уж добре развити икономики е по-рентабилно да изплащат далеч по-ниски заплати именно на такива хора - бежанци, отколкото да плащат колкото трябва на местното население", категоричен е певецът и допълва: "Нещастието на Западна Европа, която е залята от бежанци, идва при нас! Просто мигрантската вълна се бави с няколко години, но в България тепърва ни предстои да се сблъскаме с ужаса, който повече от 15 години задушава западните държави".

Носителят на десетки престижни награди у нас и по света постоянно се информира за това какво се случва в останала част от Европа и какви са проблемите на правителствата, които те се опитват да решават, провокирани от милионите бежанци.

В началото на лятото изпълнителят на парчето "Лесен за обичане" е бил на почивка с кола и е обиколил няколко държави, като крайната му цел е била любимата му Германия, където в миналото Веселин Маринов е живял 4 години. Веско твърди, че големите градове в Западна Европа са пренаселени от мигранти.

И въпреки че звучи песимистично и угрижено, като акцентира върху нещастието, с което родината ни ще се сблъска в краткосрочно бъдеще заради бежанците, престъпленията на религиозна основа, насилието по улиците и подбиване на работните заплати, Маринов все пак е щастлив.

"Щастието, което изпитвам на концерти, е онова, което ме кара да продължавам. В летните театри и зали в цяла България се събират хора, с които сме от една и съща кръвна група, които мислят като мен, които милеят за красотата в отношенията между мъж и жена, които носят в сърцата си отношението към родния край, които изпитват почит към родителите си и чувстват същата болка като мен от това, което се случва в България."

Веселин Маринов разказва още, че когато запее на концерт песента "За теб, Българийо", всички хора до един се просълзяват. Певецът разказва: "Салоните сега се пълнят много по-лесно от предходни години, защото хората имат потребност да намерят себеподобни и го правят на концерт, на изложба, в театъра, а не търсят одухотвореност по интернет. Пожелавам си здраве, за да мога да продължавам да изживявам това чудо с публиката!".

Веселин Маринов вярва, че: "Обществото в целия свят рано или късно ще се вземе в ръце и тази глобална разруха, която е тръгнала по света, няма да стигне до Божието наказание, каквото са войните". Изпълнителят недоумява и търси отговор на въпроса защо навлизането на дигиталните отношения в живота са убили чувствата у хората. "Вие сами знаете какво беше да напишеш едно писмо на ръка, да го запечаташ в плика, да чакаш с трепет деня, в който кожената чанта на пощальона ще се отвори и ще получиш най-сетне отговора. Младите хора не могат да направят разлика и да оценят красотата в човешките отношения, останали в миналото, днес те си пишат есемеси, те са деца на дигиталния свят", заключва изпълнителят за изданието.

Станете почитател на Класа