САЩ проучват три предложения от срещата между Путин и Тръмп

Говорителката на Държавния департамент на САЩ, Хедър Науърт, заяви че във Вашингтон се проучват три предложения след двустранната среща на върха между американския президент, Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин в Хелзинки (Финландия).

"Имаше три заключения след срещата, трите предложения в момента се оценяват", каза тя на брифинг в сряда.

Сред нещата, които са предложени, говорителката спомена създаването на "работна група от висши бизнес лидери и от двете страни" и създаване на "съвет от експерти, който да включва учени и политици от Съединените щати и Русия, дипломати, бивши дипломати и бивши военни служители ".

"САЩ и СССР направиха преди много години нещо много подобно, така че това не е изцяло нова концепция, но е нещо, което беше предложено", каза Науърт. Третото предложение е провеждане на среща между Съвета за национална сигурност на САЩ и руския Съвет за сигурност, за да обсъдят бъдещите срещи.

"Това със сигурност са скромни предложения. Президентът Тръмп беше казал че това няма да реши всички проблеми на света в една среща с руското правителство, но ние вярваме, че това е добър начин да започнем", заяви говорителката.

Самият Тръмп нарича срещата на върха "голям успех", обявявайки, че е "само началото на един дълъг процес" и каза, че след нея " ще дойдат." страхотни резултати. От своя страна, руският посланик в САЩ, Анатолий Антонов, заяви в сряда, че лидерите не са подписали никакъв секретен пакт. Руският президент от своя страна смята преговорите като "много успешни и полезни."

Станете почитател на Класа