Иран предупреди Саудитска Арабия на нейните "военни игри"

Ислямската революционна гвардия на Иран призова Саудитска Арабия да спре извършването на военни учения в близост до иранските териториални води и е изразила готовността си да реагира на тези маневри и предполагаеми заплахи, съобщава агенцията Tasnim.

По този начин, иранската военна организация подчерта, че военните саудитски кораби, "нямат право да преминават през териториалните води на Иран", дори и да навигират "в близките международни води" и ако го направят, то не може да се гарантира, че ще имат "мирно преминаване", защото маневрите на Саудитска Арабия са "ясен пример" как тази страна се опитва да увеличи напрежението в Персийския залив.

В допълнение, тази организация по отбраната подчерта, че Иран е "абсолютно готов да осигури устойчива сигурност в региона и бързо ще се изправи срещу всяка стъпка, която се стреми да наруши мира и сигурността".

Агенцията Tasnim припомня, че ВМС на Саудитска Арабия започнаха маневрите Gulf Shield 1 в Персийския залив и Ормузкия проток във вторник. От своя страна, Саудитската информационна агенция посочва, че тези маневри „са насочени към подобряване на професионализма на нейните военноморски сили и защита на морските интереси на Саудитска Арабия отвсяка заплаха".

Станете почитател на Класа