Предстоящи събития в страната за днес, 9 ноември

София /КРОСС/ Правителството обяви 9 ноември за ден на национален траур във връзка с кончината на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. В деня на опелото и погребението на Патриарх Максим националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.
В Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ от 9,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. литургия, а от 10,30 ч. и опелото на патриарха.
Погребението на Негово Светейшество патриарх Максим ще се състои в Троянската света обител от 15,30 ч.

* * *
София /КРОСС/
Министър-председателят Бойко Борисов ще приеме президента на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер. След срещата е предвидена пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

* * *
София /КРОСС/
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Комитета на регионите ще проведе заседание в София. Форумът ще се проведе в зала „Роял” в „Шератон хотел Балкан“ (София) от 9:00 часа.

* * *
София /КРОСС/
Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Департаментът по спорт организират Международна научна конференция "Съвременни тенденции на физическото възпитание и спорта" - 2012 г. Официалното откриване е в Зала 2 на Ректората.

* * *
София /КРОСС/
Гражданска инициатива За демонтиране на паметника на Съветската армия организира събитие по повод годишнина от събарянето на Берлинската стена от 18.30 ч. пред паметника.

* * *
София /КРОСС/
От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев (чл. 308 – 319 от НК ).

* * *
Сливен /КРОСС/
„Онлайн-речта на омразата“ ще е тема на тридневна национална среща, която ще се проведе в Сливен от 9-ти до 11-ти ноември 2012.

* * *
Благоевград.
Лидерът на БСП Сергей Станишев ще посети област Благоевград. Сергей Станишев ще се срещне с жителите на с. Селище, като непосредствено преди срещата ще даде брифинг за медиите от 15.45 часа пред сградата на читалището в селото. По-късно, от 17.40 часа лидерът на БСП ще поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев на централния площад в Благоевград. В 18.00 часа започва срещата на Станишев с членове, симпатизанти и граждани в салона на Драматичния театър в града.

Станете почитател на Класа