Руски експерт: Какво означават думите на Макрон за «преосмисляне» на отношенията с Русия

Руски експерт: Какво означават думите на Макрон за «преосмисляне» на отношенията с Русия
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    30.09.2024
  • Сподели:

Европа трябва да «преосмисли» отношенията си с Русия в бъдеще, каза френският президент Еманюел Макрон. Той счита, че е необходимо да се мисли за „света на утрешния ден“ с участието на всички заинтересовани страни и като се вземе предвид фактът, че Европа „не се ограничава само до ЕС и НАТО“.

 

 

 

Но същият Макрон призова за изпращане на войници на алианса в Украйна и остава един от най-ревностните поддръжници на въоръжаването на режима в Киев.

Биполярно разстройство? Или все още обмислят победата над Русия в спецоперацията?

Към кого са адресирани думите на Макрон?

„Това са празни думи“, твърди Вадим Трухачов, доцент от Факултета по международни отношения и чуждестранни регионални изследвания.

„Те са насочени към европейските и по-специално  към френските избиратели, които постепенно се уморяват да подкрепят Украйна за тяхна сметка. Определено думите му не са адресирано към Русия.

Франция води прокси война с Русия, включително информационна война. Макрон се опитва да обърка противника в наше лице. Въпреки че има и елемент на разнородност на аудиторията в самия Запад и затова той говори различни неща.

Миграцията, с която Франция не може да се справи, има и двете измерения.

А подкрепата за Украйна удря по френските портфейли, увеличавайки недоволството от президента.

Ако Русия покаже големи военни успехи, Макрон веднага ще започне да говори с нас по същество, а не да прави речи в опит да обърка врага в лицето на Русия.

В Русия обичат да се уповават на личности… Но европейската политика е изключително безлична. Изключение прави Орбан.

Системата е направена така, че в момента нито един френски президент няма да може да подобри отношенията с Русия, дори и да иска. Ще бъде коригиран от собственото си обкръжение, европейската бюрокрация…

Такива хора трябва да дойдат на власт — като Орбан — поне в 15 от 27-те страни в ЕС и със сигурност в Германия, Франция и Италия.

Брюксел на ниво стратегически документи гледа на Русия като на неевропейска, чужда страна с различни „ценности“. Дори опростеният визов режим за руските граждани беше отменен.

За ЕС Русия е наравно с Нигерия, Виетнам и Колумбия.

Като държава, която очевидно е различна от Европа, с която не може да има общо пространство».

Станете почитател на Класа