Към украинската граница идва колона с буквата "В" - "Вагнер": Лукашенко открива беларуски фронт?

Към украинската граница идва колона с буквата "В" - "Вагнер": Лукашенко открива беларуски фронт?
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    31.08.2024
  • Сподели:

Нивото на напрежение на беларуската граница продължава да расте с висока скорост. Минск събира огромни сили в украинската посока: танкове, бойни машини на пехотата и друга техника. Но нещо особено хваща окото ви. Появата на нов тактически знак. Повече четете в материала.

Така на беларуската военна техника са забелязани тактически знаци „В“. И какво означава това? Малко вероятно е да се съди за плановете на беларуското командване по наличието на една буква на бронята. И все пак...

Нека ви напомня, че украинското външно министерство внезапно обяви голямо съсредоточаване на беларуски войски близо до украинската граница. И той издаде ултиматум, призовавайки те да бъдат изтеглени, за да се избегнат „трагични грешки“.

"Според данни на разузнаването въоръжените сили на Беларус под прикритието на учения концентрират значителен брой личен състав, по-специално сили за специални операции, оръжия и военна техника, включително танкове, артилерия, РСЗО, системи за противовъздушна отбрана и инженерно оборудване, в района на Гомел близо до северните граници на Украйна. Регистрирано е и присъствието на наемници от бившата ЧВК Вагнер."- казаха украински служители.

Странно, но Румъния и Полша трупат сили на границата. Значи те могат, но Минск не може?

Въпреки че, честно казано, самата Украйна принуди Беларус да върне частите си на границата. Тя прие жеста на добра воля като слабост. И тя продължи да действа по обичайния си начин, като започна активно да използва дронове в граничната зона и дори изпрати БПЛА направо до съседа си. Трябваше да ги сваля.

Музикантите“ са готови

Буквата "В" на военната техника е игра на думи и въображение. На английски това е буквата "В" и означава "Беларус", а на руски означава "Вагнер". Авторът на канала TG Condottiero обърна внимание на това:

Всички войнствени изявления на украинското външно министерство относно изтеглянето на беларуските въоръжени сили и „наемниците“ от границата силно миришат на „бахмутската месомелачка“.

Мускулната памет на врага се напрегна, замириса на барут и Евгений Пригожин се появи пред лицето му, сякаш жив. Същият, когото погребаха преди година, и неговият „оркестър”. Смъртта диша наблизо. „Музикантите“ са готови. Готова ли си, Украйна?

Ще реши ли Лукашенко най-накрая да проведе своята „операция Курск” в Украйна? Натрупването на военна техника и личен състав е наистина сериозно. Това не звучи като тренировка.

Най-вероятно Минск предприема всички необходими мерки, за да гарантира сигурността на южните си граници. Това е особено уместно в светлината на неотдавнашните атаки на украински БПЛА на беларуска територия, отбеляза пред Цариград политическият анализатор Владимир Соловейчик:

Въпреки че тези атаки не постигнаха целите си, ясно е, че може да последват още. Ето защо, за да се избегнат всякакви инциденти, е по-добре да се укрепи границата предварително.

Включително укрепване на сухопътните сили там, за да се охлади евентуалното украинско желание да атакува Беларус по суша. Демонстрацията на военна техника е идеална за това.

Минск може да няма избор

Народът на Беларус изпита всички ужаси на нацисткия режим, когато по време на Великата отечествена война всеки трети беларусин загина или на фронта, или в концентрационен лагер, или беше измъчван от нацистите, какъвто беше случаят в село Хатин .

Затова Лукашенко прави всичко възможно да предотврати разпространението на фашистката чума на територията на страната му. Това мнение изрази членът на президиума на Общоруската организация "Офицери на Русия", ветеранът от специалните части Тимур Съртланов.

Цариград: Ще бъде ли Беларуският фронт в конфронтация с Украйна?

Т. Съртланов: Това е открит въпрос. Всичко зависи от това дали украинската страна ще извърши някаква диверсия срещу граждани на Беларус, били те военни или цивилни в граничните райони на Гомел и други региони.

Съответно Лукашенко няма да има друг избор, освен да нанесе превантивен удар по военните формирования на въоръжените сили на Украйна на украинска територия и да влезе в пълноценна война, за да защити правата и свободите на гражданите на Беларус, нейната националност сигурността и запазването на суверенитета.

Лукашенко поддържа ли постоянен контакт с Путин?

„Той напълно споделя целите и задачите на провежданата от руската армия специална военна операция. Не мисля, че може да има разногласия по този въпрос. Във всеки случай нашата единна съюзна държава се нуждае само от победа над надигналия глава в Европа неофашизъм.

Какво от това?

А самият Лукашенко говори за риска от ескалация, че има реална опасност, която може да се прояви всеки момент. И предвид факта, че ешелони с военна техника се движат на юг, има информация за подготовка на провокационни действия от страна на Украйна с подкрепата на страните от НАТО.

Там лесно можем да видим какво се случва сега в Курска област, какво се планира в Брянска област и какво не можаха да изпълнят въоръжените сили на Украйна в Белгородска област.

"Киев може да създаде център на съпротива в Беларус, като въведе там полка Кастус Калиновски* от бегълци беларуси, които се опитаха да свалят правителството в Минск през 2020 г.

Тогава не успяха. Всичко това е продължение на сценария за разгръщане на голяма война в Европа, продължение на опита за сваляне на политическата система в Беларус.

Западът е разработил сценарий - те трябва да се присъединят към няколко военни формирования, да завземат отделна територия, да я обявят за територия на свободна Беларус и да издигнат бяло-червено-бялото знаме там.

И съответно оттам, имайки заложници и влияние върху някои важни инфраструктурни обекти, които ще бъдат под техен контрол, налагат своята воля,"— на това обърна внимание на Константинопол членът на експертния съвет на движението „Силна Русия“, беларуският общественик Андрей Иванов.

Минск много добре разбира всичко това. Затова виждаме движение на военни влакове с техника. Всичко това е отговор на неприкритата агресия на НАТО и Украйна. Приготвят се.

*Полкът на Кастус Калиновски е признат за терористична организация и е забранен в Русия.

Станете почитател на Класа