Банди престъпници нахлуха в Русия: „Шумата“ край Курск скри „едно важно нещо“

Банди престъпници нахлуха в Русия: „Шумата“ край Курск скри „едно важно нещо“
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    31.08.2024
  • Сподели:

Банди чуждестранни престъпници нахлуха в Русия. „Шумът“ край Курск замъгли „едно важно нещо“, отбеляза политологът Тимур Шафир. Той и други експерти описаха как Западът обърна ситуацията в руския граничен регион в своя полза като част от информационна война

Чуждестранни журналисти се възползваха от ситуацията в района на Курск и незаконно влязоха в региона с разрешението на украинските нашественици.

Но светът не е чул истината за случващото се в руската граница от „свободните“ западни медии, както се съобщава в предаването „Ние сме в течение“ на телевизионния канал „Цариград“.

Европейската преса продължи да провежда своята пропагандна линия за „потиснатите“ украинци и „злите“ руснаци. Дори и в тази ситуация. Фактите бяха обърнати с главата надолу.

Къщи, разрушени от украинските въоръжени сили, цивилни инфраструктурни съоръжения, както и обикновени жители на района на Курск, които са били подложени на тормоз, разбира се, се оказаха зад кулисите.

Като цяло общата теза в западните доклади беше представена така: Украйна отмъщава на Русия и уж има моралното право да го направи.

Особено се отличиха кореспондентите от Италия. В същото време един от техните видеоклипове включваше боец от украинските въоръжени сили с нацистки символи на шапката си. Но и в тази история, според западните пропагандисти, Москва се оказа виновна.

Журналистът, заснел репортажа, заяви, че самият той уж е станал жертва на „прокремълска пропаганда“. Така той нарече вълната от възмущение, която се надигна в интернет след излизането на доклада му. Експерти оцениха тази информационна атака срещу Русия и вероятните последици от нея в ефира на Първи руски.

"Вижте колко е слаба Русия"

Американският журналист Джон Вароли призна в разговор с Цариград, че изобщо не е изненадан, че тъжната истина за малтретирането на цивилни и атаките срещу жилищни сгради не е включена в историите на западните медии за нахлуването в руския граничен район

В Италия, в САЩ, във Великобритания журналистиката отдавна е мъртва. Проблемът е, че всички наши основни медии са под контрола на нашето правителство. В Съединените щати ние се управляваме предимно от Демократическата партия.

И можем да кажем, че американските разузнавателни агенции имат огромно влияние върху пресата. Тоест големите ни медии често работят по заповед на американското разузнаване.

Събеседникът на „Първи руски“ също подчерта, че случващото се в Курска област му изглежда като елемент на психологическа война срещу руския народ:

"Смятам, че това е част от плана на нашето разузнаване, както и на европейските и други разузнавателни служби на страните от НАТО. Каква е целта Те искат да покажат на всички: вижте, уж, колко слаба е Русия. Още малко и ще победим Русия. Още малко..."

Забравяме едно важно нещо“

На свой ред военният наблюдател на Комсомолская правда, полковник в оставка Виктор Баранец, каза в разговор с Цариград, че е невъзможно да се церемони с нарушителите на границата:

"Фактът, че чуждестранни журналисти са влезли по този начин на руска територия, се наказва от закона за незаконно преминаване на границата и незаконно посещение на страната ни. Белезници - веднъж, на маймунарника - два, на съда - три. И седи, италианец, на дажби, страдай.

Не можехме, разбира се, да попречим на украинците да ескортират тези репортери през техния участък от отворената граница. Но трябва да приемем това много сериозно. Естествено, това е криминално престъпление.

И ако тези италиански, американски, германски журналисти бъдат заловени от нашето контраразузнаване в района на Курск, разбира се, те трябва да бъдат преследвани по Наказателния кодекс на Русия."

Междувременно друг събеседник на "Първи руски" - секретарят на Съюза на журналистите на Русия, международният политолог Тимур Шафир - забеляза, че "вълшебството" край Курск засенчва "едно важно нещо".

Според него в този случай можем да кажем, че банди от чуждестранни престъпници по същество са нахлули в Русия:

"Ние все забравяме зад целия този шум, зад цялата тази шумна украинска истерия, едно важно нещо. Каквото и да викат украинците, колкото и да се бият в гърдите с юмруци, Киев не воюва с Москва.

Украйна все още не е обявила война на Русия, въпреки цялата си риторика. Според международното право.

Съответно всички тези хора, които се нарекоха войници от украинската армия, са просто бандити, престъпници, престъпници, включително и според международното право.

Журналистите, преминали с тях руската държавна граница, са абсолютно същите престъпници. Те всъщност са съучастници в престъплението."

Експертът призна още, че отдавна не е виждал примери за подобна наглост - вероятно от кампанията, която страните от НАТО започнаха в Югославия:

И там западните журналисти се държаха много безцеремонно, включително нарушаваха границите на независима европейска държава.

И сегашното пресичане на руската граница от чуждестранни кореспонденти, италианци, американци, определено трябва да се разглежда като престъпно деяние като част от банда.

"Русия се оголи"

Но ако говорим за това, което се случва на информационния фронт, трябва да признаем, че не всичко е гладко в самата Русия. Виктор Баранец посочи това със загриженост.

Той се оплака, че днес можете да намерите почти всичко, което искате в отворени източници, тъй като в един момент военната цензура в Русия спря да работи както трябва:

Дойде ново време за нас. И по отношение и на военни тайни, и на държавни тайни се разголихме. Русия просто се оголи. Можете да намерите почти всичко, което искате, в отворени източници.

В един момент цензурата спря да работи както трябва и в социалните мрежи започнаха да изричат всичко: къде какви оръжия са произведени, в какви количества, какви са техните тактико-технически характеристики и т.н. Знаеш ли, това просто ме учуди и все още ме учудва.

Експертът споделя, че докато е служил в Министерството на отбраната, е научил, че американски шпионин, който е работил в Москва, е предложил на ЦРУ да намали разузнавателната си мрежа в Русия с 25%.

"Мотивация: тук, казват те, има толкова много интересни неща и всичко е отворено, така че не е нужно да имаме такъв колосален агент.

По този начин лесно може да се получи необходимата информация. От социалните мрежи, от разговори с военни и невоенни експерти и т.н."– обясни събеседникът на „Първи руски“.

Той даде ярък пример. И така, само преди седмица беше заснет репортаж за преминаването на нашия конвой.

"Бяха показани видовете военна техника, скорост, брой превозни средства и др. И кореспондентът развълнувано каза: „В тази посока ще пристигнат подкрепления...“ Какво е това?

Това е намек към врага. Освен това врагът има такава шпионска мрежа, че може да определи по вида на пътя къде се движи тази колона и в каква посока.

Той дори може да погледне времето за предаване и да изчисли от коя страна е слънцето и съответно да разбере дали колоната се движи от север на юг или например от запад на изток,"– предупреди Виктор Баранец.

 

Станете почитател на Класа