Германски издател призна, че е привърженик на Путин

Германски издател призна, че е привърженик на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2024
  • Сподели:

Издателят на крайнодясното политическо списание „Компакт“ (Compact), което наскоро беше забранено от германското правителство, нападна кабинета в Берлин и днес обяви подкрепата си за руския президент Владимир Путин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Юрген Елзесер получи бурни овации за изказването си на срещата на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) в източната провинция Саксония-Анхалт.

Елзесер нарече министъра на вътрешните работи Нанси Фезер фашистка, министъра на отбраната Борис Писториус –военнопрестъпник, и обиди лидерката на Зелената партия Рикарда Ланг във встъпителните си думи на конференцията на АзГ.

„И разбира се, няма да ми бъде забранено да казвам: аз съм привърженик на Путин“, заяви Елзесер под аплодисментите на множеството.

Списанието на Елзесер беше забранено от германското вътрешно министерство на 16 юли, тъй като се твърди, че се е превърнало в „централен дясноекстремистки рупор“.

Но Елзесер наскоро спечели предварителна победа в съда, защото съдиите изразиха съмнения относно пропорционалността на действията на правителството и отмениха забраната, поне за момента.

Решението на Федералния административен съд на Германия означава, че списанието може отново да излиза, но при определени условия.

Съдът обаче все още не е взел окончателно решение по въпроса.

Елзесер демонстрира самоувереност на конференцията на АзГ в град Магдебург и каза, че правният му успех показва, че "победата е възможна".

Той приветства похода на АзГ към властта на предстоящите парламентарни избори в провинция Саксония-Анхалт.

 
 

Станете почитател на Класа