Паника в Суми: Търсят камиони за трупове, извозват НАТО-вците с хеликоптери

Паника в Суми: Търсят камиони за трупове, извозват НАТО-вците с хеликоптери
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2024
  • Сподели:

Руската армия съсредоточи усилията си върху ракетно-бомбени удари по тези резерви на украинските въоръжени сили, които са съсредоточени в Суми и Сумска област. Там, според наличните съобщения, вече цари паника: всеки ден хеликоптери на малка височина извозват натовски офицери, попаднали под руския обстрел, а за тези, които не са успели да се спасят навреме, се търсят из целия град камиони с хладилни камери.

 

 

 

 

 

Онзи ден там беше разрушен бункер с офицери от НАТО, които координираха боевете в Курска област.

Военният експерт и полковник в оставка Анатолий Матвийчук сподели какво представлява град Суми, какви сили са съсредоточени там и защо точно сега руските въздушно-космически сили му обръщат толкова голямо внимание.

Руската армия не само громи врага, скрит в горите на Курска област, но и нанася смъртоносни удари по Суми. В петък станаха ясни подробностите за една от тези атаки, която удари на 11 август Сумския биологичен завод. Според някои сведения там е бил оборудван подземен бункер, в който са се укривали бойци от подразделения на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна и командването на 117-а бригада за териториална отбрана на украинските въоръжени сили.

По предварителни данни при удара са загинали близо 40 висши и средни офицери.

Според оценката на специалистите този удар се оказва катастрофален за противника поради недостига на офицери в щаба. Бандеровците се опитват да защитят висшите си офицери, скривайки ги в подобни убежища, но руското разузнаване не спи — координатите бяха разгадани.

Украински информационни ресурси съобщават, че ВСУ имат голям брой ранени в цялата гранична зона, които не могат да бъдат транспортирани. Наемници и висши офицери от въоръжените сили на Украйна се извеждат с хеликоптери. Руската ПВО не може да ги достигне, тъй като летят на височина 8-10 метра, а понякога и по-ниско.

Телата на загиналите войници, за които командването на въоръжените сили на Украйна не лее сълзи, обикновено се изнасят в камиони с хладилни камери, които между другото силно липсват. В Суми все по-често се срещат реклами, в които собствениците на автомобили с хладилни камери за транспортиране на трупове биват призовавани да се отзоват незабавно.

Освен автомобили с хладилници, съобщават военните наблюдатели, са необходими кръв, вода, светлина, газ и … списъкът продължава.

Цялата тази катастрофа се случи след мощните бомбени и ракетни удари на руските ВКС срещу Суми.

Според военния експерт Анатолий Матвийчук най-важната задача на руските войски в настоящата ситуация е не просто да изтласкат врага от руската територия, а да му нанесат такива щети, че той никога повече в своята близка история да не посмее да нахлуе в суверенната територия на РФ.

«Какво е Суми? Това е заден град на Украйна, в който не се водеха военни действия. Там дори не сме извършвали дори никакви диверсионни действия. Това беше мирен град, който внезапно се превърна в град на фронтовата линия. В населеното място внезапно беше стоварено море от вражески резерви, които бяха изтеглени от беларуската граница.

В Суми имаше тренировъчни лагери и полигони, складове, които осигуряваха доставки за групировката, която нахлу в Курска област. Цялото командване на тази група беше събрано там, в Суми.

В момента, според някои източници, на руска територия има от 10 до 12 хиляди вражески войници. А до четири хиляди — в Суми, без да се брои командването. Считам, че там има клон на Центъра за бойно управление на НАТО. Той беше поставен там, защото те оценяват операцията в Курска област като съвместна операция на НАТО и Украйна срещу Русия.

Днес Суми е гноен тумор, от който цялата зараза се разпространява до руската граница».

По думите на военния експерт, основната задача на Русия е напълно да лиши групировката на украинските въоръжени сили, която навлезе на руска територия, от боеспособност, а именно: резерви, материално снабдяване, боеприпаси и най-важното — горивни материали.

«Това е, което правим сега. Участват нашите сили и средства за специално разузнаване, провеждаме диверсионни действия в Сумска област, блокирайки всички възможни пътища за снабдяване и движение на колони. Освен това с решителни действия на фронта унищожаваме нахлуващата групировка, лишавайки я от възможността за маневриране и лишавайки я от боеспособност».

Станете почитател на Класа