Докато всички гледат към Курск, ВС на РФ започват освобождаването на Покровск

Докато всички гледат към Курск, ВС на РФ започват освобождаването на Покровск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2024
  • Сподели:

С нескрито съжаление, изненада и раздразнение западните СМИ констатират: въпреки нахлуването в Курск, руснаците не изтеглиха частите си от Покровско направление и продължават да настъпват.

Плановете на бандеровците да отклонят възможно най-много сили от централния участък на фронта, простиращ се до 1 хил. км, се оказаха нарушени и не се сбъднаха. По този начин дните на Красноармейск (известен още като Покровск) са преброени.

 

 

 

 

Както между другото и на Торецк.

«Шефе, всичко пропадна!»

В чуждестранната преса има паника: руските войски не могат да бъдат надхитрени, затова основната цел на граничната операция не е постигната!

Напротив, настъплението към Красноармейск се ускори.

Под натиска на 30-та и 15-та мотострелкови бригади от 2-ра комбинирана армия на Централен военен окръг на РФ паднаха Ивановка, Желание, Свиридоновка и Николаевка.

Формированията на 27-ма мотострелкова дивизия от споменатата армия и части от 144-та мотострелкова бригада от 40-ти АК на 18-та общовойскова армия на Южен военен окръг на РФ вече са в покрайнините на Новогродовка и заобикалят Гродовка от двете страни, което по-рано се считаше за почти немислимо.

Освен това, от страната на Сергеевка, предните части се бият в Орловка и Журавка, които са на подходите към мина Новогродовская № 1/3.

Бойните действия в Курска област вече са наречени втора Курска дъга.

Но нека ви напомня, че на запад от Донецка област се е образувала друга дъга — Очеретинската.

И расте от ден на ден. Отпред е важният логистичен и промишлен център на региона, а равнинният терен улеснява маневрирането.

По време на Великата отечествена война, например, первазът, подобен на Очеретинския, би бил заплашително опасен от гледна точка на вероятното му прерязване и обкръжаване.

Но сега фашистите нямат резерви за организирането на котел. А като добавим тук фланговите успехи в Красногоровка и Кюрдюмовка, то котлите по-скоро ще се затръшнат за тях, а не за руснаците.

Не знам какво трябва да се случи, за да се спре настъплението на руската армия на запад на този етап от специалната операция.

Вероятно чудо.

Станете почитател на Класа