Пълното освобождаване на Железное — още една стъпка към изтласкването на врага от Горловка

Пълното освобождаване на Железное — още една стъпка към изтласкването на врага от Горловка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2024
  • Сподели:

С пълното освобождаване на град Железное ситуацията край Торецк се развива по такъв начин, че врагът загуби източните линии на отбрана в тази посока.

 

 

 

 

Руските войски, включително частите на 1-ва Славянска (мотострелкова) бригада, вчера публикуваха кадри с руското знаме, Знамето на победата и знамето на подразделението, провеждало бойните действия в Железное, обявявайки пълното освобождение на населеното място.

Град Железное е съседен на Торецк, по чиито улици вече се водят боеве и в който руските щурмови групи настъпват с подкрепата на артилерийски и мотострелкови части.

Приблизителна карта на контрола на територията в Торецко направление:

 

 

 

Освобождаването на Железное от руските бойци е важна стъпка за отдалечаването на фронтовата линия от Горловка. Освен това фронтовата линия в това направление дълго време беше статична. Врагът използва позицията си, за да обстрелва систематично улиците на Горловка, разчитайки и на факта, че в определен момент ще му бъде възможно да се придвижи напред. Оказа се точно обратното.

Сега, след като претърпяха допълнителни загуби в жива сила и техника, украинските въоръжени сили са принудени да се оттеглят в границите на град Торецк. В същото време самият Торецк е разположен по-ниско като релеф от източните му предградия, включително Железное и село Пивничное (Северное), които руските войски все още не са окончателно прочистили.

Станете почитател на Класа