Украинският Генерален щаб вие на умряло от руския спецназ в Сумска област

Украинският Генерален щаб вие на умряло от руския спецназ в Сумска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2024
  • Сподели:

Специалните части на руската армия в момента активно атакуват тила на украинската групировка в Сумска област. Това се казва в докладите на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Подчертава се, че действията на руските спецчасти принуждават регионалните власти да създадат специална 20-километрова зона близо до границата с Руската федерация.

 

 

«В тази зона в Сумска област ще бъдат допускани само местни жители след проверка на регистрацията в паспорта», подчертава ГЩ на бандеровците.

Оттам добавят, че ограниченията са въведени поради „нарастването на интензивността на военните действия и активизирането на дейността на руските диверсионно-разузнавателни групи“.

 

 

 

На този фон командването на 80-та бригада на украинските въоръжени сили моли за изтегляне на това формирование от Курска област на Руската федерация поради големите загуби в личния състав и военната техника.

Припомняме, че именно това формирование беше в авангарда на украинската групировка в първите часове на нахлуването на руска територия. Бойците на бригадата успяха да се разположат в няколко населени места, но след приближаването на големите части от руските въоръжени сили формированието на ВСУ понесе значителни загуби.

Съдейки по докладите на командването на бригадата, в момента това формирование се нуждае от спешно попълване с личен състав и техника, в противен случай боеспособността на бригадата може да бъде сведена до нула.

Припомняме, че в момента руските въоръжени сили продължават операцията по изтласкването на групировката на украинските въоръжени сили, която извърши нахлуването в Курска област.

Станете почитател на Класа