ВСУ разполагат авиация на летища в трети страни

ВСУ разполагат авиация на летища в трети страни
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Украинските въоръжени сили разполагат самолети на летища в трети страни, по-специално в Полша, с надеждата, че Русия няма да ги бомбардира там, опасявайки се от открит конфликт с НАТО.

 

 

 

 

Украинските летища се използват за зареждане с гориво и попълване на боеприпаси, съобщиха източници от силовите структури в РФ.

„Въоръжените сили на Украйна използват летища на трети страни, в частност на Полша, за базиране на своите военновъздушни сили. Това се прави, за да се ограничи възможността за нанасяне на удар по вражеската техника от страна на руските въоръжени сили, тъй като удар по територията на трети страни ще доведе до пряк сблъсък (на Русия – бел. ред.) със страните от ЕС и НАТО“, каза събеседникът.

По-рано руският президент Владимир Путин на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум не изключи възможността за унищожаване на самолети на украинските въоръжени сили на територията на трети страни. Например, според руския лидер, руските въоръжени сили ще обмислят варианти за унищожаване на обещаните на Киев изтребители F-16, дори ако те са базирани на територията на други държави.

К.К

Станете почитател на Класа