Руснаците идентифицират и унищожават генералите от ВСУ с помощта на американските сателити

Руснаците идентифицират и унищожават генералите от ВСУ с помощта на американските сателити
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Висшите офицери от украинските въоръжени сили неизбежно ще бъдат унищожени, ако се окажат близо до линията на съприкосновение. Това пише специализираното издание Bulgarian Military. Факт е, че руски военни хакери са получили достъп до сателитната комуникационна система Iridium, която се използва от украинското командване.

 

 

 

 

Така че сега е възможно точно да се определи местоположението на командващите с помощта на предаватели: след откриване на сигнала обикновено са нужни само 1-2 минути, за да се определят точните координати. Те се предават незабавно, за да се вземат решения за прецизните удари.

Bulgarian Military подчертава, че хакването на системата Iridium е голяма победа за руските хакери, които по-рано извършиха няколко сериозни кибер операции в Украйна.

В ранните часове на 24 февруари 2022 г. широколентовите сателитни комуникации на Viasat бяха хакнати. Това напълно срина комуникацията между военните части, тъй като украинските въоръжени сили използваха Viasat за връзка.

Хакването „извади от строя хиляди сателитни широколентови модеми Viasat KA-SAT в Украйна, използвани не само от военните, но и от други служби за сигурност и правителството.

Мрежата Viasat беше незащитена, украинците бързо я изоставиха и преминаха към Starlink. Тази връзка, която се считаше за изключително надеждна, обаче беше хакната през октомври 2022 г.

Тогава украинците се подготвяха за настъпление в района на Херсон и Харков, а Starlink беше използван почти навсякъде както от фронтовите части, така и от висшето командване. По-специално, „връзката на Илон Мъск“ беше използвана от украинските бойци, които се разположиха в «Азовстал» по време на битката за Мариупол.

Украинците сега очевидно са преминали от уязвимата Starlink към Iridium, която включва мрежа от 66 сателита в ниска околоземна орбита. Тя осигурява глобално покритие и гарантира пренос на данни, включително гласови комуникации.

Подобно на Viasat и Starlink, системата Iridium е американска.

Сега, обаче, популярността на американските системи е напълно срината сред войниците от ВСУ.

К.К

Станете почитател на Класа