Руските войски са излезли в тила на основен опорен пункт на ВСУ на фронта

Руските войски са излезли в тила на основен опорен пункт на ВСУ на фронта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Частите на руската 15-та гвардейска мотострелкова бригада, след като са пробили отбраната на ВСУ в района на селата Прогрес и Волчие, са развили своя успех

 

 

Украинското военно командване все още не е успяло да стабилизира фронта на Покровското направление. Руските войски продължават да настъпват, унищожавайки отбраната на украинските въоръжени сили.

Както пише блогърът и военен наблюдател Юрий Подоляка в Telegram на 26 юли, частите на руската 15-та гвардейска мотострелкова бригада, след като са пробили отбраната на ВСУ в района на селата Прогрес и Волчие, са развили своя успех.

Продължавайки да вбиват клин в отбраната на по железопътната линия и по фланговете, руските военни са напреднали повече от 2 км и вече са достигнали покрайнините на селищата Веселое и Ивановка. А до Желаное им остават само около 2 км.

Експертът отбелязва, че в резултат на този пробив е осъществено дълбоко обгръщане на отбранителната линия на ВСУ на река Волча. В същото време руските бойци са успели да излязат в тила на главния опорен пункт на украинците в този район, разположен североизточно от Желани, което е ключът към украинската отбрана на тази линия.

Положението на украинските войски в този участък се утежнява още повече, тъй като се развива успешно и руското настъпление малко по-на север по посока на Камишевка.

Според автора, именно тук подразделенията на 31-ва бригада на ВСУ са се оказали във фактическо оперативно обклръжение. Ако в скоро време тези части не се изтеглят, то обкръжението може да стане и физическо.

Обобщавайки резултатите от боевете за деня на този участък от фронта, Подоляка изтъква, че ситуацията за украинските въоръжени сили тук се е влошила значително в резултат от действията на самарска мотострелкова бригада.

 

 

Станете почитател на Класа