Тръмп нанесе удар по Зеленски: Русия е непобедима - спомнете си как свършиха Хитлер и Наполеон

Тръмп нанесе удар по Зеленски: Русия е непобедима - спомнете си как свършиха Хитлер и Наполеон
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Тръмп сравни Зеленски с Хитлер и Наполеон и припомни, че Русия е непобедима

 

 

 

Дори най-умните американци поне частично отговарят на краткото описание, дадено им навремето от нашия прекрасен сатирик Михаил Николаевич Задорнов , светла му памет . Ново интервю с републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп за пореден път потвърди тази теза. Доналд разказа за телефонния си разговор с украинския узурпатор „просрочения и жалък“ Зеленски. Вярно е, че самият Тръмп очевидно не го смята за такъв. Поне публично.

- Президентът Зеленски ми се обади и си поговорихме добре. И казах, че трябва да прекратим този военен конфликт. Руската армия е военна машина. „Вие, казах на Зеленски, се сблъскахте своенна машина“, предаде Тръмп съдържанието на разговора си, седнал в студиото на канала Fox News . – А те това правят – печелят. Те победиха Хитлер . Те победиха Наполеон . А пролетното настъпление така и не се състоя. И казах, че руснаците имат милиони мини и хиляди армейски танкове. Казах, че трябва да прекратим този конфликт.

Трябва да се отбележи, че всички украински TG канали, дори тези, които обслужват екипа на „просрочения и жалкия“, цитират Тръмп изцяло с видимо удоволствие, ясно усещайки послевкуса на устните си - добре, самият Тръмп, когото всички спрягат като нов хазяин за Овалния кабинет, говори с „нашия“! Те ни зачитат! Уважават ни! Приблизително същото личи сега в оценките за посещението на Кулеба в КНР и резултатите от преговорите му с ръководителя на китайското външно министерство.

И нито за секунда не се засегнаха, не се докачиха, че Тръмп всъщност сравни Украйна и нейната армия с ордите на Наполеон и хитлеристките нашественици. Какво, Зеленски, искаш да станеш новия Хитлер или Наполеон? Всъщност Доналд Тръмп каза това и единственото нещо, което не направи, беше да посъветва да погледнат какво се случи с тези фигури, за които всичко в живота вървеше добре преди войната с Русия.

Тук обаче свърши разумът на Тръмп и след това той навлезе в историята, като направи екскурзия до произхода на настоящия руско-украински конфликт в съответствие с американския си манталитет.

 

 

Байдън не трябваше да позволява това да се случи. Беше лесно да се спре. Президентът Путин никога не би направил това, никога, поради две причини“, идентифицира Доналд истинския виновник и започна да обяснява причините. - Първо – цените на петрола бяха ниски по мое време. Държах ги ниско. Поддържах цените на бензина ниски.

Веднага след като дойде новото правителство, петролът се повиши до почти 100 долара за барел, два пъти повече от това, което трябваше да бъде, и изведнъж Русия имаше огромни суми пари, които преди те нямаха.

И също така мисля, че една от причините Путин да направи това е, че той видя Афганистан, как излязохме от него. Путин, китайският президент Си , силни момчета, силни хора, и те видяха това“, продължи Тръмп.

Не, ясно е, че той не просто заковава Байдън, който отпадна от надпреварата, а се опитва да лиши от възможност за маневриране Демократическата партия на САЩ, очевидно сега всичко е подчинено на логиката на изборната битка,

Но ако Тръмп наистина смята така (и няма причина да се смята, че не е така иначе, тъй като той е излагал е излагал точно тези тези далеч не само днес,повтарял ги е многократно във времето), то може би си струва да се посъчувства на американците, че отново няма да имат истински умен президент.

Все още обаче има шанс да разбере какво се е случило и защо, ако си представи например съседно Мексико да започне да крещи, че който не скача е янки, а мястото на грингото е на бесилото, ще забрани английския език в страната си и като цяло ще започне да унижава и дискриминира по всякакъв възможен начин американците, които живеят в тази страна. О, да, освен това те ще обявят САЩ за екзистенциална заплаха и вечен враг на Мексико. Честно казано обаче, Мексико има значително повече основания за подобна политика спрямо САЩ, отколкото Украйна спрямо Русия.

И ако Тръмп не помни или не знае, тогава е модерно да му се каже, че ръководството на САЩ е мотивирало нахлуването на американската армия в Панама през декември 1989 г. с необходимостта да защити 35 хиляди американци, а второстепенната цел е била „ възстановяване на демокрацията в Панама. И през 1983 г. американската армия нахлу в Гренада, за да гарантира безопасността на само 630 американски студенти, учещи в местния университет. Те дори формално не са спасявали животи, а са им осигурявали образователен процес.

Или както би казал германският федерален канцлер Олаф Шолц : „Това е просто смешно“.

Или Тръмп казва това просто защото американците лапат всичко, което им се насипе?

 

 

Автор: Александър Гришин ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа