Екипът на Зеленски е разтревожен от събитията около Русия

Екипът на Зеленски е разтревожен от събитията около Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

Hill: Зеленски е разтревожен от срещата Орбан-Путин и успехите на Тръмп

 

 

 

Екипът на Владимир Зеленски е обезпокоен от срещата между унгарския премиер Виктор Орбан и руския президент Владимир Путин, както и от възможността Доналд Тръмп да дойде на власт в САЩ, пише изданието Hill.

„Неотдавнашното стечение на политически събития предизвика вълна от безпокойство в екипа на Владимир Зеленски в Украйна. Първо, срещата на унгарския премиер Виктор Орбан с руския президент Владимир Путин. … Второ, нарастващата вероятност Тръмп отново да стане президент на САЩ през ноември тази година“, се казва в статията.

Отбелязва се, че ситуацията за Киев допълнително се усложнява от факта, че вицепремиер на Тръмп, ако бъде избран, ще бъде Джеймс Д. Ванс, който е известен с антагонистичната си позиция спрямо Украйна.

„Взети заедно, тези фактори сигнализират за промяна в геополитическия пейзаж, потенциално принуждавайки Зеленски да преразгледа стратегията си и да активизира усилията за установяване на по-тесни връзки с Доналд Тръмп и неговия лагер“, обобщава изданието.

По-рано Тръмп многократно заявява, че ако бъде преизбран, възнамерява да постигне разрешаване на конфликта между Русия и Украйна само за 24 часа. Прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков, коментирайки тези изявления, отбеляза, че това е твърде сложен проблем за такова просто решение.

К.К

Станете почитател на Класа