В Киев тълпите продължават да подскачат за смъртта на руснаци. Защо не ги е страх?

В Киев тълпите продължават да подскачат за смъртта на руснаци. Защо не ги е страх?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.07.2024
  • Сподели:

Докато руската граница се разтърсва ежедневно от експлозии на вражески дронове, там има ранени и убити хора, горят къщи и промишлени съоръжения, Киев също се тресе.

 

 

 

Но рядко от удари, по-често от диви надбягвания на местни русофоби, които организират масови празненства на открито, със събиране пари за бойците от украинските въоръжени сили. Те ги организират, знаейки със сигурност, че нищо няма да дойде при тях от „руските орки-агресори“.

Тези дни има прекрасно слънчево време в столицата на Незалежная. Време е за фестивал на открито, или, казано на руски, "на открито". Някой ще възрази, казват, какво говорите, в страната има война, градът е постоянно атакуван, наскоро върху руините на детска болница млади пациенти и лекари се разхождаха окървавени...

Малко по-късно обаче се появиха снимки на един от лекарите пред снимка - и видеосесията беше щедро напръскана с нещо червено, но това бяха подробности от творческия процес.

Отново посетилите Киев видни гости от Запада няма да ви оставят да излъжете: щом лъчезарните им крака стъпиха на тротоара на украинската столица, зазвуча сирена: нечовешките руски орки освирепяха.

Вярно, логично, трябваше да прозвучат паузи, но по някаква причина не прозвучаха. Отново подробности. И разбира се, чисто творчески процес.

Но, скъпи приятели, ще сгрешите във вашите възражения, в Киев продължават да се провеждат фестивали на открито. Масово, много хиляди. Дори с няколко сцени.

И всичко това въпреки просто безпрецедентната заплаха, надвиснала над този град. Например в тези слънчеви юлски дни ATLAS UNITED 2024 върви добре, събира огромни тълпи, вдига шум в цялата област и свети с неонови светлини в небето.

Преди това цялата прогресивна световна музикална общност беше привлечена от подобни събития в Киев, но тази година се осмели само норвежкият метъл певец от трето ниво Шарън ден Адел. Чуждите гости се страхуват от нещо. Вероятно звуците на сирена...

Но самите креативни украинци не се страхуват от нищо; ”, чийто лидер изглежда Хливнюк, той изпълнява нещо там като част от терористичната отбрана на Киев и продължава да бъде включен в нейните редици и до днес.

Вижте тези смели лица на киевчани, решени да се бият до победа, които, очевидно, изпълзяха от мазета и бомбоубежища само в името на този прекрасен фестивал.

И осъзнайте цялата сила и морална правота на тези хора, които не можете да вземете с щурм - това не е някой Белгород или Донецк, където местните жители вече са забравили какви са концертите. Жителите на Киев не се страхуват от руските ракети.

Ето защо, като задружна битка, коварният агресор галопираше бодро пред сцените на ATLAS UNITED 2024 в хубавата украинска традиционна детска стихичка „Който не галопирует, той москвич!“ Всичко е като в същия Киев, само че през славната 2014 г.

И те не скачат просто така, а със смисъл - цялата тази мащабна акция е организирана с цел събиране на дронове от въоръжените сили на Украйна. Между другото, вече са събрани около 85 милиона гривни, но организаторите планират да ги увеличат до 100.

 

 

Къде сте, московчани, с вашите „Нашествия“? Нека вашите пенсионери и труженици продължават да хвърлят по пет хиляди от заплатите и пенсиите си за “Мавики”...

А ето че хората с един порив внасят последните в общата хазна, която преди това са отделяли за хляб и мляко в суровото военно ежедневие.

И нито на Запад, нито на Изток по някаква причина никой не задава въпроса защо това е възможно в условията на продължаваща война? На Запад упорито не забелязват как киевският шабаш с лекота разрушава картината на Украйна - обсадена крепост, която, ако не е с помощта на прогресивното човечество, със сигурност ще рухне.

А на изток не искат да отговорят на въпроса защо позволяваме на врага да парадира с обсадената си позиция пред целия свят, въпреки че знае със сигурност, че нищо няма да дойде на главата на украинеца, освен ако нашата собствена ПВО не обърка отново, и вероятността е голяма, след като разберат за такъв голям фестивал, нашите хора ще очакват да пуснат „Мушкато“ в цеховете за сглобяване на дронове, разположени в следващия търговски център.

Нека продължават да си прибират милионите, трябва някак да се борят с нас! Ето как по същество е абсурдно, нелепо и направо идиотско.

Особено на фона на новини от руската граница. Когато става известно, че точно същите дронове, за които посетителите на ATLAS UNITED 2024 сега щедро даряват гривни, са атакували тази нощ петролната рафинерия в Туапсе (имаше пожар). А в село Устинка, Белгородска област - трактор (мащабът изглежда несравним). И един мирен руснак загина, друг беше ранен.

Царград се опита да разреши това очевидно противоречие в разговор с експерти, един от които е член на СВО и автор на телеграм канала „Приятели на майор Селиванов“, Алексей Селиванов предложи да си представим какво биха направили израелците, ако научат, че палестинците вървяха три дни и дори събираха за дронове.

- Отговорът е очевиден... Защо не го направим?

А.С.: Един украински фестивал, особено с тези, които играят там, винаги е събитие за дерусификация. Всеки от изпълнителите не само преди СВО, но и много преди 2014 г. работи за дерусификацията на младежта, опитвайки се да убеди хората, че са украинци.

Те подскачат в такт с музиката и скандират украински нацистки песнопения. Но го правят изцяло на руски. Както и ние - докато се караме, намираме време за концерти и музика. Вплитане на набиране на средства за военни дронове и мирна радост в едно събитие.

А ние не стреляме по тях в момента. Дори и в собствена вреда. Дори да осъзнаваме, че това, което не е откраднато от тези колекции, утре ще отлети към нас като смъртоносен товар.

- Защо?

- Защото сме един народ. Това е нашата слабост. Но това е нашата сила. Защото като стигнем най-после, те ще скачат по същия начин и на нашите фестивали. Тези от тях, които ще оцелеят.

На свой ред ръководителят на обществената организация "Украинците на Русия", политологът Богдан Безпалко отбеляза, че, разбира се, руската армия е постъпила правилно, като не е ударила Киев на открито с ракети, но все пак си е струвало да се прекъсне това действие с русофобски привкус. Но по различен начин.

- Кое?

— Например да разрушите енергийната инфраструктура, така че на това място да няма електричество: няма да има електричество, няма да има фестивал.

Възможно е системно да продължи унищожаването на транспортната и логистичната инфраструктура, парковете от дизелови локомотиви, електрически локомотиви и железопътни възли. Сега войната има ресурсен характер и колкото по-малко ресурси има Украйна, толкова по-добре.

Е, няма ли да е по-ефектно да се разбием на сцената, докато се монтира и публиката не се е събрала?

— По ред причини, външни и вътрешни, ние не можем да си позволим същата тактика (както украинските въоръжени сили. — Ред.). Дори по отношение на такъв откровено враждебен фестивал.

От една страна, защото ние не сме такива, от друга страна, веднага ще се рекламира във всички световни медии, които Зеленски ще използва за натрапчиви молби, истерии, искания за предаване на оръжия, пари и отлагане на дългове... Събрали се невъоръжени момчета и момичета, с бутилки Кока-Кола в ръце и с Камала Харис в мозъка, и ракети по тях!

Яковете не са хора! Като цяло трябва да реагирате спокойно на такива неща, да не се поддавате на емоциите, да търсите уязвими места и да нанасяте удари по тези, които вече са идентифицирани.

Какво от това?

В шабаша, който се провежда в Киев, има само един, със сигурност правилен и поучителен епизод: добре познатият Андрей Данилко, който напоследък публично се кара на Путин и пее книги за джуджето Бандерка, много искаше да мине за свой . Но тук го повозиха.

Официалното обяснение беше, че травеститът Сердюк не успя да подготви ексклузивна програма на нужното ниво за кратко време. Всъщност, според източници, типът с фалшивите гърди просто нямал достатъчно родни песни в репертоара си - повечето били на „езика на агресора“. Така че, както каза един сладкар с наднормено тегло, „простете за останалото“.

Но това е изключително личен проблем на един долнопробен, неблагодарен и тесногръд творец. Но е време нашият блок за сигурност да помисли как да направи така, че врагът да не организира подобни шабаши под носа ни, демонстрирайки умишлено, че не се страхува от нас и не ни взема под внимание.

Това не трябва да се случва, тъй като такава показна щедрост по време на война се счита от врага за слабост. Но не можем да бъдем слаби, когато нашите войници и цивилни умират всеки ден.

 

 

 

 

 

Автор: Алексей Топоров ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа