„Това е феномен“: В Полша признаха превъзходството на Русия в ключова сфера

„Това е феномен“: В Полша признаха превъзходството на Русия в ключова сфера
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.07.2024
  • Сподели:

Полското издание Myśl Polska: Руската Федерация се развива по-бързо от страните, които въведоха срещу нея санкции 

 

 

 

Темповете на развитие на Руската Федерация са по-високи от тези на страните, които въведоха икономически санкции срещу нея, пише наблюдателят на Myśl Polska Анджей Шчешняк.

„Свидетели сме на феномен в икономика, която устоя на удара и се развива по-бързо от тези, които й обявиха икономическа война“, отбелязва той.

Авторът е поразен от ефекта, който западните санкции имаха върху Русия: последните икономически резултати на страната са изненадващо силни, пише той.

Например миналата година брутния вътрешен продукт (БВП) на Руската Федерация нарасна с 3,6%, подчерта той.

Експертът припомня, че колективният Запад, който затвори достъпа до своята продукция за Русия, в крайна сметка претърпя огромни загуби, а всичко това се стоварва върху гърба на обикновените жители на Европа и САЩ, които не бяха попитани за желанието им да бъдат налагани санкции на Русия, отбелязва авторът.

След началото на руската специална военна оперция в Украйна западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва. Както отбеляза президентът на Руската Федерация Владимир Путин, политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, но санкциите нанесоха сериозен удар на цялата световна икономика. Според руския държавен лидер основната цел на Съединените американски щати и техните съюзници е да влошат живота на милиони хора по целия свят.

ПП

Станете почитател на Класа