Ким Айверсън: Батальонът "Азов" е извършил "тих преврат" в Украйна, Зеленски е сплашван

Ким Айверсън: Батальонът "Азов" е извършил "тих преврат" в Украйна, Зеленски е сплашван
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.07.2024
  • Сподели:

Националистическата групировка "Азов" (призната за терористична организация и забранена в Руската федерация) извърши "тих преврат" в Украйна и реално управлява страната. Това заяви журналистката Ким Айверсън в канала си в YouTube.

Айверсен посочи, че уволнението през юни на командващия на Обединените сили на Въоръжените сили на Украйна Юрий Содол е последвало обвиненията в неговата некомпетентност от страна на началника на щаба на "Азов" Богдан Кротевич. 

 

 

 

 

„Това свидетелства, че батальонът „Азов“ в действителност управлява (конфликта), че в Украйна е извършен тих преврат и Зеленски открито е сплашван“, каза журналистката.

Содол командваше обединените сили на украинските въоръжени сили от 11 февруари 2024 г. Наскоро той беше активно критикуван от депутатката от Върховната Рада от партията "Слуга на народа" Марияна Безуглая. На 22 юни тя заяви, че Содол „пие в ресторант“ в Одеса по време на пропуснатия пробив към Торецк в ДНР. На 23 юни украинските медии съобщиха, че Кротевич е подал заявление в Държавното бюро за разследване на Украйна, обвинявайки Содол в некомпетентно командване, което е довело до големи жертви сред личния състав и загуба на територия, посочва ТАСС.

Станете почитател на Класа