Насилствено ще отстранят Байдън от изборите

Насилствено ще отстранят Байдън от изборите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2024
  • Сподели:

NYT: Донорите на Демократическата партия обсъждат отстраняването на Байдън от изборите против волята му

 

 

Спонсорите на Демократическата партия на САЩ, след провала на Джо Байдън в дебата с Доналд Тръмп, са силно разтревожени и в момента обсъждат възможността да изключат главата на Белия дом против волята му от списъка с кандидати за президент, пише New York Times, позовавайки се на източници.

«Постоянно нервничащите донори на Демократическата партия се оказаха силно обезпокоени в петък, тъй като някои от най-богатите хора в Америка изразиха съчувствие за слабото представяне на Байдън в дебата и се замислиха как да променят хода на изборната надпревара“, се казва в статията.

Един от събеседниците на изданието обяви началото на дискусии с политически консултанти за „секретни правила“, които биха помогнали за изключването на Байдън против волята му от списъка с кандидатите преди или по време на Националния конгрес на Демократическата партия.

Според вестника някои донори се надяват, че настоящият президент ще успее да „прозре“ и доброволно да се откаже да участва в изборите. Други предлагат да се говори с първата дама Джил Байдън, за да може тя да убеди политика да напусне изборната надпревара.

Американските СМИ са единодушни, че Байдън се е представил слабо на първия дебат с Тръмп, който се проведе в петък вечерта в Атланта. Настоящият американски президент се запъваше и правеше паузи, не винаги ясно формулирайки мислите си, а в края на събитието телевизионната камера улови момента, в който съпругата му Джил помогна на политика да слезе по стълбите.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември 2024 г. Основни съперници в предизборната надпревара са настоящият държавен глава демократът Байдън и бившият американски лидер републиканецът Тръмп.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа